Povežite se s nama

Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 32 prometne nesreće u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je osoba teško, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

Smrtno je stradala 71-godišnja pješakinja, preminula nakon prometne nesreće koja se dogodila 13. travnja u Cambierijevoj ulici u Rijeci. Stradalu pješakinju oborilo je vozilo marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 30-godišnji vozač.

Teže je ozlijeđen 52-godišnji vozač osobnog vozila marke Daewoo, osječkih registracijskih oznaka. Prometna nesreća dogodila se u noći 14. travnja na području Crikvenice, gdje je spomenuti vozač izletio izvan kolnika i udario u stambeni objekt.

Od prometnih prekršaja zabilježenih u ovom razdoblju izdvajamo 27-godišnju vozačicu VW golfa, riječkih registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,82 g/kg. Spomenuta je zatečena 14. travnja oko 3.10 sati te se nije odmah zaustavila na znakove policije za zaustavljanje, a nakon što je zaustavljena na Jelačićevom trgu u Rijeci izmjerena joj je navedena koncentracija alkohola te je zadržana u službenim prostorijama policije.

Na području Selca s koncentracijom alkohola od 1,58 g/kg, dok je upravljao vozilom  marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka unatoč važećoj zabrani upravljanja vozilom „B“ kategorije, 14. travnja oko 21.15 sati zaustavljen je 58-godišnji vozač. Nedozvoljena koncentracija alkohola od 1,43 g/kg izmjerena je 13. travnja oko 21.50 sati u Omišlju 25-godišnjem vozaču teretnog vozila Mercedes, krapinskih registracijskih oznaka, dok je od 35-godišnjeg vozača vozila marke Mitsubishi, riječkih registracijskih oznaka zaustavljenog 14. travnja oko 21.15 sati na području Crikvenice oduzeta manja količina marihuane.

Zabilježena je i prometna nesreća u kojoj je vozač u dobi od 22 godine, 15. travnja oko 6 sati ujutro u Crikvenici pod utjecajem alkohola od 1,48 g/kg udario u parkirano osobno vozilo.

Zbog počinjenja prometnih prekršaja svi počinitelji su sankcionirani sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih zakona kojima su regulirani prekršaji koje su počinili (neovlašteno posjedovanje droga, nemanje osobne iskaznice i drugi).