Povežite se s nama

Crna kronika

Platio 24.300 eura za kupnju dva kamiona koji mu nikad nisu stigli

Objavljeno

na
Crikvenička policija ,u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom, provodi kriminalističko istraživanje o počinjenju kaznenog djela prijevara kojom je oštećen 39-godišnji hrvatski državljanin.

Riječ je o osobi koji je putem internetskog oglasnika u rujnu prošle godine stupio u kontakt s nepoznatom osobom radi kupnje dva kamiona u inozemstvu. U telefonskoj komunikaciji i putem poruka, nakon pregovora i dobivanja ponude 39-godišnjak je izvršio uplatu dogovorenog iznosa od 24.300 eura na račun koji mu je prodavatelj poslao.

Međutim, do danas mu navedeni kamioni nisu dostavljeni, a prodavatelj se više ne javlja na pozive ili poruke, niti je uplaćeni novac vratio.

Ovaj događaj potvrđuje još jednom kako je vrlo riskantno poslovati s nepoznatim osobama putem interneta. Stoga građane savjetujemo da budu vrlo oprezni kod kupnje na internetu i pri tome prije uplate prethodno provjere postoje li u stvarnosti tvrtke ,odnosno pravne osobe, koje se oglašavaju na internetu kako ne bi postali žrtvom ovakvog ili sličnog kaznenog djela.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže