Povežite se s nama

Vijesti

Plenković: JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo

Objavljeno

na
U JGL Pharma Valley kompleksu na Svilnom danas je svečano obilježen završetak ulaganja u projekt INTEGRA, a brojnim uzvanicima iz svijeta gospodarstva i politike predstavljeni su novi laboratoriji za istraživanje, razvoj i kontrolu kvalitete, pilot pogon te linija za sterilnu proizvodnju kapi i sprejeva kojom se proizvodni kapaciteti povećavaju za čak 60 posto. Prezentiran je i novi robotizirani logističko-distribucijski centar JGL-a s 17 500 paletnih mjesta, koji se nalazi u riječkoj poslovnoj zoni Kukuljanovo. Osim navedenog, u sklopu projekta INTEGRA izgrađeni su i dodatni sadržaji koji će unaprijediti uvjete rada zaposlenika i gostiju u kompleksu Pharma Valley, poput restorana, novih uredskih prostora, predavaonice, višenamjenske dvorane za sastanke i novog postava JGL Muzeja farmacije.

„INTEGROM značajno podižemo tehnološku opremljenost i kapacitete te stvaramo preduvjete za daljnji iskorak naših ključnih brendova na globalno tržište zdravlja”, na otvorenju je istaknuo Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a, te dodao: „U životu svake tvrtke ostaju zabilježene neke posebno važne odluke, nakon kojih sadašnjost i budućnost dobiju sasvim novu dimenziju. U JGL-u smo oduvijek znali da možemo rasti, sanjali smo da iz malog lokalnog laboratorija postanemo internacionalna farmaceutska tvrtka koja posluje daleko izvan granica naše države. Skromno, uporno i strpljivo, s puno strasti i energije gradili smo ovu našu kuću, kao i njenu internacionalnu poziciju, a sad smo sa svojih 150 brendova, 300 proizvoda i 650 varijacija prisutni na 60 tržišta svijeta. Izvoz čini 86 posto naših poslovnih prihoda.”

Povećanje istraživačko-razvojnih kapaciteta te integracija istih s proizvodnjom i kvalitetom na jednoj lokaciji osnažit će pozicije JGL-a u razvoju i proizvodnji naprednih, inovativnih proizvoda unutar tri strateška terapijska područja – gripe i prehlade, oftalmologije i dermatologije, pojasnio je glavni izvršni direktor JGL-a, Mislav Vučić. Dodao je, ipak, kako su ključ uspjeha – zaposlenici. „Želim zahvaliti timu koji je vrijedno i znalački vodio ovaj projekt, ali i cijelom kolektivu JGL, Adrialab i Pablo, kojeg čini 1241 pojedinac, a koji motivirano i uspješno realizira naše ciljeve, svjestan da natjecanje s globalnim multinacionalnim kompanijama traži izvrsnost u svemu što radimo”, rekao je Vučić.

Premijer Andrej Plenković čestitao je na uspješno završenom projektu te istaknuo kako je ponosan što može iskazati poštovanje prema više od trideset godina truda, rada i ulaganja JGL-a.

„Hrvatska banka za obnovu i razvitak je alat Vlade i njena primarna svrha je poticanje projekta poput ovog. Ovo je ulaganje u visoke tehnologije, znanje, proizvodnju i digitalizaciju, čime se postiže globalna konkurentnost. JGL daje doprinos Hrvatskoj kakvu želimo“, izjavio je predsjednik Vlade te dodao: „ U JGL-u osjećam zajedništvo i koheziju – a to je najvažnije za timski rad, vjeru u ono što se radi, lojalnost, angažman, partnerstvo, suradnju i u konačnici za uspjeh. Mi smo ponosni na vas i država je tu da bi projekti poput INTEGRE činili Hrvatsku boljom.“

Nakon svečanog dijela programa u kojem su nastupili Tina Vukov, Matija Dedić, Universe Dance Crew, Ana Kabalin i Neno Belan uzvanici su obišli novi kompleks i uvjerili se u značaj, kvalitetu i veličinu ove investicije koja doprinosi podizanju ne samo hrvatskih, već i europskih farmaceutskih standarda.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže