Povežite se s nama

Vijesti

Plenković zaprijetio trgovcima: Imate vremena do petka za ispravljanje cijena

Objavljeno

na

ArhivaPremijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, prve ovogodišnje.

“Večeras smo imali prvu sjednicu nakon blagdana i malo smo rezimirali sve aktivnosti od zadnje sjednice i najavili neke bitne teme u političkom smislu i aktivnosti pred nama”, kazao je Plenković nakon sjednice u izjavi za medije te ponovio sve što se događalo od 19. prosinca, između ostalog i uvođenje eura te ulazak u Schengen.

Komentirao je ponovno poskupljenja do kojih je došlo s uvođenjem eura.

“Vlada pomaže svima jer je to njena odgovornost u ovim trenucima. I onda se dio aktera ponaša na jedan prevarantski način. Prevarantski način je dizati cijene na način da štetite svojim građanima i gospodarstvu. Mislite da sebi nešto zarađujete. Državi i vladi koja je ostvarila velike ciljeve radite političku štetu jer se sad oni koji su pobjegli iz sabornice ili bili među posebno pametnima koji su glasali protiv misije pomoći Ukrajini javljaju i sole nam pamet da nešto nije dobro.”

“Vlada ne ide unaprijed s time da misli da je dio gospodarskih subjekata prevarant. Mi nismo tako odgojeni. Odgojeni smo da radimo dobro i da očekujemo od drugih da se tako ponašaju. Zato smo donijeli zaključak na prošloj sjednici vlade koji ima vrlo jasnu poruku – vratite cijene na one prije uvođenja eura. Ponavljamo to još jednom. Sve službe su na terenu i radit će”, rekao je Plenković.

Ponovno je zaprijetio svima koji su podigli cijene 1. siječnja.

“Ako se to ne dogodi (vraćanje cijena na stare), a vidim da neki puštaju da nemamo alate, itekako imamo alate i nećemo ih oklijevati koristiti već u petak.

Plenković je najavio i konkretne alate koje bi vlada mogla aktivirati u petak ako se do tada cijene ne vrate na stare. Kako je rekao, mogući alati su od toga da se propiše vraćanje cijena na neko ranije razdoblje pa do ukidanja subvencija i dizanja poreza.

“Tu nećemo oklijevati, ni oko jedne od ove tri stvari. Nećemo dopustiti da nam strateško postignuće vlade i države dio aktera na sceni svojim neodgovornim ponašanjem ugrožava. Dobili smo potporu (na tijelima HDZ-a) da se ono što nije dobro ispravi. I to ćemo činiti”, rekao je.

Nije detaljnije htio govoriti o potezima vlade protiv poslovnih subjekata koji su uvođenjem eura podigli cijene, tek je rekao: “Do petka imaju vremena vratiti cijene.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram