Povežite se s nama
U Hrvatskome kulturnom domu na Sušaku će se 24. rujna u 19 i 30 sati odigrati plesna predstava «Trijada» nagrađivane autorice Maše Kolar već dobro poznate riječkoj publici. Riječ je o muško-ženskome duetu kojega je Kolar originalno napravila i izvodila u suradnji s portugalskim plesačem Ricardom Camposom Freireom, a u Rijeci će ga izvoditi s hvaljenim članom zagrebačkog Baleta Takuyom Sumitomom.

«Trijada» u Rijeku stiže kroz suradnju Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa izvođenje za publiku širom zemlje. Izvedba je također uvrštena u program Festivala Periskop.

Predstava je inspirirana snažnim, dominantnim ženama koje muškarce uče o ljubavi, a pratimo ih kroz tri odnosa: mladog muškarca i starije žene, muškarca i žene iste dobi te mlade djevojke i starijeg muškarca. Kritika izvedbu opisuje kao plesački raskošnu, punu energičnih kontakata, usuglašenih, izgrađenih, preciznih pokreta i napregnutih mišića, kao neprekidnu bujicu kontrapunktova. Plesačima se na sceni kao izvođači pridružuju i vizažist Dino Baksa te samouka klaviristica Josipa Kukor.

Ulaznice po cijeni od 40 kuna, mogu se nabaviti na blagajni HNK Ivana pl. Zajca.