Povežite se s nama

Vijesti

Početak klimatološke zime za vikend možda donosi snijeg i ledenu kišu u gorju

Objavljeno

naPosljednja u nizu ciklona koja je prešla preko našeg područja sredinom prošloga tjedna, ponovno je donijela obilne padaline, snijeg u gorju te temperature napokon primjerene dobu godine. Jesen je time označila kvalitetan kraj nakon što je više od pola godišnjeg doba proteklo u znaku „babljeg ljeta”. U ovome tjednu očekuje nas malo sunčanih razdoblja, a ulaskom u klimatološku zimu izgledno je zanimljivo (i rijetko) postavljanje sustava nad Europom i Atlantikom koji bi potencijalno mogli rezultirati nailaskom pravog zimskog vala do sredine mjeseca.

Srijeda na Kvarneru uz umjerenu do potpunu visinsku naoblaku, a u gorju oblačno cijeli dan uz nailazak slabih oborina od sredine dana koje će biti u obliku snijega pa bi se do kraja dana moglo akumulirati novih 2 – 10 cm. Na Kvarneru cijeli dan umjerena i jaka, lokalno i olujna bura s orkanskim udarima, a u gorju slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 2 – 7°C, u zaleđu Rijeke do – 2°C, a u Gorskom kotaru od – 4 do 0°C. Tijekom dana na Kvarneru 5 – 10°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 1°C.

Četvrtak sličan srijedi, na Kvarneru umjerena, povremeno i potpuna srednja i visinska naoblaka, a u Gorskom kotaru oblačno uz povremeni slab. Najviše oborina bit će na istoku gorja, a ukupno bi do kraja dana moglo pasti dodatnih 2 – 8 cm. I dalje će puhati umjerena i jaka, lokalno i olujna bura s orkanskim udarima osobito u Velebitskom kanalu. Jutarnja temperatura na Kvarneru 3 – 8°C, u zaleđu Rijeke do 0°C, a u Gorskom kotaru od – 4 do 0°C. Tijekom dana na Kvarneru 6 – 11°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 1°C.

Petak uglavnom oblačan na čitavom području, a snijega još može biti do sredine dana u gorju. Bura će malo oslabiti, a temperaturno 1-2°C toplije.

Vikend oblačan uz buru i vjerojatno kišu, a u gorju i kišu i snijeg, a nije isključena ni pojava ledene kiše o čemu ćemo detaljno pisati u trodnevnoj prognozi, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

25.11.2023.
Ovim putem obavještavamo korisnike kako prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. do dana 29. studenoga 2023. godine iznimno radi do 13:00 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti putem internet bankarstva ili RCC portala ovisno koju kategoriju mjesečne parkirne karte korisnici produljuju.

Fiuman Plus

Društvene mreže