Povežite se s nama

Vijesti

Početak klimatološke zime za vikend možda donosi snijeg i ledenu kišu u gorju

Objavljeno

na


Posljednja u nizu ciklona koja je prešla preko našeg područja sredinom prošloga tjedna, ponovno je donijela obilne padaline, snijeg u gorju te temperature napokon primjerene dobu godine. Jesen je time označila kvalitetan kraj nakon što je više od pola godišnjeg doba proteklo u znaku „babljeg ljeta”. U ovome tjednu očekuje nas malo sunčanih razdoblja, a ulaskom u klimatološku zimu izgledno je zanimljivo (i rijetko) postavljanje sustava nad Europom i Atlantikom koji bi potencijalno mogli rezultirati nailaskom pravog zimskog vala do sredine mjeseca.

Srijeda na Kvarneru uz umjerenu do potpunu visinsku naoblaku, a u gorju oblačno cijeli dan uz nailazak slabih oborina od sredine dana koje će biti u obliku snijega pa bi se do kraja dana moglo akumulirati novih 2 – 10 cm. Na Kvarneru cijeli dan umjerena i jaka, lokalno i olujna bura s orkanskim udarima, a u gorju slab do umjeren sjeveroistočnjak. Jutarnja temperatura na Kvarneru 2 – 7°C, u zaleđu Rijeke do – 2°C, a u Gorskom kotaru od – 4 do 0°C. Tijekom dana na Kvarneru 5 – 10°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 1°C.

Četvrtak sličan srijedi, na Kvarneru umjerena, povremeno i potpuna srednja i visinska naoblaka, a u Gorskom kotaru oblačno uz povremeni slab. Najviše oborina bit će na istoku gorja, a ukupno bi do kraja dana moglo pasti dodatnih 2 – 8 cm. I dalje će puhati umjerena i jaka, lokalno i olujna bura s orkanskim udarima osobito u Velebitskom kanalu. Jutarnja temperatura na Kvarneru 3 – 8°C, u zaleđu Rijeke do 0°C, a u Gorskom kotaru od – 4 do 0°C. Tijekom dana na Kvarneru 6 – 11°C, a u Gorskom kotaru od -3 do 1°C.

Petak uglavnom oblačan na čitavom području, a snijega još može biti do sredine dana u gorju. Bura će malo oslabiti, a temperaturno 1-2°C toplije.

Vikend oblačan uz buru i vjerojatno kišu, a u gorju i kišu i snijeg, a nije isključena ni pojava ledene kiše o čemu ćemo detaljno pisati u trodnevnoj prognozi, javlja RiMeteo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže