Povežite se s namaTD Energo obavještava korisnike da u četvrtak, 5. travnja 2018. godine, započinju radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Škurinje.

Radovi će se izvoditi u nekoliko faza, a njima će biti obuhvaćeni objekti u sljedećim ulicama: Rastočine, Lukačićeve stube, Tizianova, Ulica I. maja i Jelićeva ulica.

Prvom fazom radova bit će obuhvaćeni objekti na adresi Rastočine, kbr. 5, 6 i 7.

Radi se obnovi sustava distribucije toplinske energije postojeće toplane Škurinje prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži  pri čemu će se postojeće čelične cijevi zamijeniti novim cijevima višeg standarda.

Očekivano ukupno trajanje radova je do sredine lipnja 2018. godine. Glavni izvođač, radova je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o.
Radovima će se zamijeniti oko 800 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, o ćemu će stanari objekata biti pravovremeno obaviješteni.

Za vrijeme izvođenja radova u Ulici Rastočine promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom. Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene signalizacije.

Zamjena toplovoda u naselju Škurinje unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada, smanjiti toplinske gubitke mreže za 10-15% te smanjiti gubitak vode i potrošnje električne energije.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Škurinje možete se obratiti pisanim putem na Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka, odnosno elektroničkom poštom info@energo.hr  ili telefonski na broj 353-040