Povežite se s nama

Mozaik

Počinje odbrojavanje za najluđi vikend 2022. godine u Rijeci

Objavljeno

na
Prijave su zaključene, tisuće maski se priprema za izvanredno ljetno predstavljanje i krećemo s odbrojavanjem do početka Izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala koja će se ove godine održati 18.6.2022. godine.

Karnevalska tradicija jedinstveni su običaji Kvarnera već više od pet stoljeća i Riječki karneval je na temeljima te tradicije najveći događaj i TOP događaj hrvatskog turizma koji prezentira tu našu višestoljetnu jedinstvenost po kojoj smo poznati u cijelom svijetu.

Nažalost, uslijed nesigurne situacije tijekom siječnja i veljače uzrokovane pandemijom, Riječki karneval je bio i ove godine primoran prilagoditi se situaciji tako će nakon prošlogodišnjeg virtualnog izdanja, ove godine održati se u ljetnom izvanrednom izdanju. Riječki karneval vraća se već slijedeće godine u svoj tradicionalni termin kojim zaključujemo naše svjetski poznato „riječko peto godišnje doba“, no ove godine uživat ćemo u ljetnom izvanrednom i prilagođenom obliku povorke.

Ne samo da će se brojne maske tradicionalno predstaviti na Korzu brojnim gostima Riječkog karnevala, već će i uvod ove godine biti tradicionalno na našim najmlađima koji nam prethode te će se Dječja karnevalska povorka održati 4. lipnja 2022. godine.

Brojne grupe najavile su svoj dolazak i već vrijedno osmišljavaju i pripremaju maske s ljetnim elementima i vježbaju bogatu koreografiju kojom će sebe i svoju tradiciju predstaviti brojnim posjetiteljima ili na naš primorski jedinstveni satirični način prikazati aktualnosti iz brojnih dnevnih događanja koja su nas ove godine više nego ikada okupirala u našim dnevnim životima.

Ako zamišljate svoj produženi vikend kao najluđi vikend koji možete provesti ove godine, dođite u Rijeku i budite dio najluđeg vikend koji će obilježiti ovu godinu. Pripremaju se brojni programi s puno iznenađenja na nekoliko lokacija. Ne samo da će vas vaš alter ego iznenaditi nego će vas i povesti na brojne koncerte i programe koji će se održati u najluđem riječkom vikendu ove godine u cijelom centru grada, na riječkim trgovima i poznatim okupljalištima.

Ali ovogodišnji termin izvanredan je i radi prilike koja će se ponuditi na desecima tisuća turista koji će tih dana boraviti u Rijeci i na Kvarneru te uživati u osmišljenim kreacijama i tradicijskim maskama. Izvanredna karnevalska povorka Riječkog karnevala ove godine time ima jedinstvenu priliku prezentirati svoju tradiciju i običaje još većem broju posjetitelja i turista i time ih pozvati na slijedeće izdanje u svojem višestoljetnom terminu. To je već druga tema za poslije, a sada pripremimo se za ljetno izdanje Izvanredne karnevalske povorke Riječkog karnevala.

I da budemo jasni, produženi lipanjski vikend je najluđi vikend i svi putevi ove godine vode u Rijeku na Riječki karneval. Skinuli smo maske, pustite svoj alter ego iz sebe neka vas preuzme i stavite svoju pravu masku.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram