Povežite se s nama

Mozaik

FOTO: Podizanjem pusta i karnevalske zastave započeo opatijski Karneval

Objavljeno

naU utorak 17.1.2023,, na Antonju, podizanjem karnevalske zastave i pusta službeno je otvoren opatijski Karneval.

Ovogodišnji pust imena GOSPODIN KUNAC završio je na palu ispred opatijske tržnice, okrivljen je za nedaće kojima je protekla godina obilovala, a prije svega za “muke po konverziji kune u euro”.

Dosadašnji gradonačelnik Fernando Kirigin predao je ključeve grada opatijskom pusnom gradonačelniku Duletu, zaželjevši mu puno sreće i uspjeha u njegovu karnevalskom mandatu. Čim je Dule preuzeo vlast, započela je vladavina maškara koja će ove godine trajati do 22. veljače. Za organizaciju podizanja pusta i karnevalske zastave na Mrkatu zaslužni su članovi karnevalske udruge Lumber klub.

Nakon podizanja karnevalskih obilježja, jednako tako tradicionalno, u obližnjem caffe baru Barić otvorena je i jubilarna 20. izložba mini karića Jerka Gudca. Simbolično, prvim ljudima opatijskog Karnevala Duletu i Oli autor je uručio mini karić sa znakom eura.

Izvor: Grad Opatija

Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.11.2023.
Prodajno mjesto TD Rijeka plus d.o.o. od dana 29.11.2023.godine ponovno radi po uobičajenom radnom vremenu, i to od ponedjeljka do petka od 6:30-19:30 sati, a subotom od 7:30-16:30 sati. Produljenje mjesečnih ili tjednih parkirnih karata moguće je izvršiti i putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže