Povežite se s nama

Mozaik

FOTO: Podizanjem pusta i karnevalske zastave započeo opatijski Karneval

Objavljeno

na
U utorak 17.1.2023,, na Antonju, podizanjem karnevalske zastave i pusta službeno je otvoren opatijski Karneval.

Ovogodišnji pust imena GOSPODIN KUNAC završio je na palu ispred opatijske tržnice, okrivljen je za nedaće kojima je protekla godina obilovala, a prije svega za “muke po konverziji kune u euro”.

Dosadašnji gradonačelnik Fernando Kirigin predao je ključeve grada opatijskom pusnom gradonačelniku Duletu, zaželjevši mu puno sreće i uspjeha u njegovu karnevalskom mandatu. Čim je Dule preuzeo vlast, započela je vladavina maškara koja će ove godine trajati do 22. veljače. Za organizaciju podizanja pusta i karnevalske zastave na Mrkatu zaslužni su članovi karnevalske udruge Lumber klub.

Nakon podizanja karnevalskih obilježja, jednako tako tradicionalno, u obližnjem caffe baru Barić otvorena je i jubilarna 20. izložba mini karića Jerka Gudca. Simbolično, prvim ljudima opatijskog Karnevala Duletu i Oli autor je uručio mini karić sa znakom eura.

Izvor: Grad Opatija

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

10.02.2023.
Obavještavamo javnost kako će danas, 10. veljače 2023. godine, započeti radovi na nogostupu u Ulici Danijela Godine. Radovi će trajati do subote, 11. veljače 2023. godine.

Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram