Povežite se s namaAndrej Gudac, policijski službenik Interventne jedinice policije Rijeka proglašen je za sportaša godine grada Rijeke za 2017. godinu.

Ova prestižna nagrada uručena mu je jučer na svečanosti koju su u Hrvatskom kulturnom domu u Rijeci organizirali Riječki sportski savez i Grad Rijeka, istaknuli su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Svim nagrađenim sportašima nagrade su uručili predstavnici Grada Rijeke i Riječkog sportskog saveza, a  24-godišnji Andrej Gudac izabran je između šest nominiranih sportaša. Nagradu je dobio za osvojeno 1. mjesto na Prvenstvu Hrvatske u kick-boxingu, te osvojenu brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u kick-boxingu što se održalo u studenom 2017. u Budimpešti u Mađarskoj.

Andrej Gudac borilačke vještine trenira još od svoje sedme godine i kao junior je ostao neporažen. Višestruki je prvak Europe i svijeta u juniorskoj kategoriji, a četiri puta zaredom bio je i prvak Hrvatske.  Kick-boxingom se bavi 18 godina i u tom razdoblju je osvojio niz nagrada, od kojih dvije najznačajnije prošle 2017. godine.