Povežite se s nama

Danas, 19. travnja s početkom u 20 sati na stadionu HNK „Rijeka“ na Rujevici odigrat će se nogometna utakmica 32. kola I. HNL  između HNK „Rijeke“ i GNK „Dinamo“  iz Zagreba.

Na utakmici se očekuje veći broj gledatelj, a kako je prethodno navedena nogometna utakmica visokog sigurnosnog rizika, temeljem čl. 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima donesena je odluka da će se ovo javno okupljanje snimati kako bi se detektirali i procesuirali eventualni izgredi i protupravna ponašanja navijača.

Isto tako, policijski službenici i organizator javnog okupljanja provodit će mjere i aktivnosti sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju i Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Svim građanima koji će na utakmicu dolaziti svojim  vozilima policija preporuča korištenje mogućnosti parkiranja na državnoj cesti DC427 (u izgradnji), od čvora Hosti u smjeru Štefana, gdje će promet regulirati policijski službenici prometne policije.

Također, parkiranje će biti dozvoljeno i u zoni stadiona sukladno uputama prometne policije i organizatora, a prema postavljenoj prometnoj signalizaciji.

Molimo građane da se pridržavaju uputa policijskih službenika te svoja vozila ne zaustavljaju i ne parkiraju na mjestima gdje je to Zakonom o sigurnosti prometa na cestama zabranjeno. U slučaju odbijanja postupanja po uputama službenih osoba  vozači će biti sankcionirani,  a vozila koja budu ometala prometovanje bit će uklonjena pomoću specijalnog vozila („pauk“).

Građanima se za dolazak do stadiona preporuča i korištenje javnoga prijevoza, i to linije 7a.

Kako bi osigurali normalno i sigurno odvijanje prometa te kako bi ova sportska manifestacija protekla u ozračju povoljnog stanja javnog reda i mira te u dobrom sportskom ozračju na zadovoljstvo sudionika i građana, policijski službenici će poduzimati odgovarajuće mjere i radnje.

Građanima zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i suradnji, a onim građanima koji stanuju u zoni oko samog stadiona na strpljenju i razumijevanju, poručuju iz MUP-a.