Povežite se s nama

Na području Policijske uprave primorsko-goranske jučer je u vremenu od 14 do 18 sati provedena akcija u prometu usmjerena na nadzor nepropisne brzine kretanja vozila.

Tijekom četiri sata trajanja akcije policija je zabilježila 181 prekršaj prekoračenja brzine, od čega 66 u naseljenom mjestu i 115 izvan naseljenog mjesta. Većina vozača koji su zatečeni u počinjenju prekršaja upravljala je osobnim vozilima. U naseljenom mjestu 10 vozača je vozilo brzinom  do 10km/h iznad dopuštene, a njih 49 vozilo je brzinom većom od 20 do 30 km/h. Od 20 do 30 km/h brzinu je prešlo pet vozača, dok je po jedan vozač zatečen u prekršajima vožnje brzinom većom od  30 do 50 km/h te iznad 50 km/h u odnosu na dopuštenu brzinu.

Kada je riječ o vožnji izvan naselja najviše je ili 98 vozača koji su vozili brzinom većom od 30 do 50 km/h od propisane, zatim 10 vozača koji su vozili 10 do 30 km/h iznad dozvoljene brzine te šest vozača zatečenih u vožnji brzinom većom od 50 km/h.

Najveća brzina izmjerena je oko 15,20 sati na Riječkoj zaobilaznici, izvan naseljenog mjesta gdje je vozilu marke Fiat, pulskih registracijskih oznaka  izmjerena brzina od 133 km/h na mjestu na kojem je ograničenje brzine 70 km/h. Zbog počinjenja prekršaja počinitelj će biti prekršajno sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Osim prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine policijski su službenici utvrdili i počinjenje ukupno 57 ostalih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od kojih je najveći  broj  prekršaja nepropisnog korištenja pojasa i uporabe mobitela tijekom vožnje.

U cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu te podizanja svijesti vozača i svih drugih sudionika u prometu, i ovom prilikom apeliramo na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.