Povežite se s nama

Crna kronika

Policija tijekom vikenda napisala 275 kazni zbog prometnih prekršaja

Objavljeno

na
Na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske tijekom proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet  te je sveukupno zabilježeno 275 prometnih prekršaja.

Najveći je broj zabilježenih prekršaja prekoračenja brzine – 96, zatim 27 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, devet  prekršaja korištenja mobitela u vožnji, osam prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, šest prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te još 110 različitih prometnih prekršaja. Najveća brzina zabilježena je 8. ožujka u 16.27 sati u blizini vijadukta Severinske drage, gdje se vozač osobnog vozila marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka u smjeru Zagreba kretao brzinom od 189 km/h iako je ograničenje brzine od 110 km/h.

U istom razdoblju alkotestirano je 147 vozača. Najveća koncentracija alkohola od 1,80 g/kg izmjerena je 44-godišnjoj vozačici koja je 8. ožujka na čabarskom području sudjelovala u prometnoj nesreći u kojoj je lakše ozlijeđena. Spomenuta je oko 20.25 sati osobnim vozilom marke Renault, uslijed neprilagođene brzine izišla izvan kolnika i udarila u betonsku ogradu ispred kuće u vlasništvu hrvatskog državljanina. Nadalje, najvećem broju vozača pod utjecajem alkohola, njih 11 izmjerena je koncentracija alkohola između 0,51 i 1,00 g/kg, dok je dvojici vozača izmjerena koncentracija alkohola iznad 1,51 g/kg.

Tijekom pojačanog nadzora zatečeno je pet recidivista, od kojih tri u prekoračenju brzine i dva pod utjecajem alkohola. Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram