Povežite se s nama

Crna kronika

Policija u vikend akciji alkotestirala 140 vozača, najpijaniji imao 2,30 promila

Objavljeno

na
Policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske 24/25. kolovoza od 23 do 5 sati proveli akciju u prometu s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola u organizmu.

Alkotestirano je ukupno 140 vozača, a kod njih 20 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola. Svi  vozači kod kojih je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola u organizmu upravljali su osobnim vozilima. S koncentracijom alkohola do 0,50 g/kg bila su četiri vozača, njih 13 je imalo koncentraciju alkohola  između 0,50 i 1,50 g/kg, jedan vozač je imao iznad 1,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše je vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, njih devet bilo u dobi između 18 i 24 godine.

Rekorder akcije je 33-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW, riječkih registracijskih oznaka, zaustavljen 25. kolovoza oko 5,30 sati u Banjolu na otoku Rabu. Ovaj vozač nije stao na znak policije za zaustavljanje već je ubrzao, a po zaustavljanju mu izmjerena koncentracija alkohola od 2,30 g/kg. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa  zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Prekršajno je prijavljen temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama zbog vožnje pod utjecajem alkohola i ne postupanja po znakovima policije.

Prometna policija će i nadalje kontinuirano nadzirati promet na cestama te provodite ciljane akcije u cilju prevencije težih stradavanja i povećanja razine sigurnosti prometa na cestama, a  ovom prilikom sve sudionike pozivamo na povećan oprez te poštivanje prometnih pravila i propisa

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram