Povežite se s nama

Crna kronika

Policiji predana automatska puška i ručna bomba

Objavljeno

naU proteklih par dana policiji je nekoliko građana s područja Čavli, Rijeke  i Vrbovskog dragovoljno predalo oružje i streljivo. Riječ je o automatskoj puški s pripadajućom opremom, ručnoj bombi M-52 te 151 komadu različitog streljiva. Ova sredstva preuzeli su djelatnici Protueksplozijskog odjela ove Policijske uprave te će biti zbrinuta prema pravilima struke.

Zahvaljujemo savjesnim građanima što su se pridružili akciji  „Manje oružja, manje tragedija” tijekom koje je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i eksplozivnih sredstava. Pozivamo i ostale građane koji još uvijek čuvaju neregistrirano oružje i eksplozivna sredstva da sudjeluju u Akciji i dragovoljno ga predaju policiji. Dovoljno je da se jave na broj 192 i nakon poziva na adresu građana doći će policijski službenici u civilu s vozilima bez oznaka, čime se osigurava anonimnost dojave te sigurno preuzimanje tih sredstava.

Posebice molimo građane da takva sredstva ne ostavljaju na otvorenim prostorima u prirodi kao što su parkovi, šume, rijeke, jezera, more ili na odlagalištima otpada jer se time ugrožava sigurnost drugih ljudi.

Detaljne informacija o provedbi Akcije, kao i predaji oružja, mogu se dobiti putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram