Povežite se s namaPovodom obilježavanja 25. godišnjice osnivanja Specijalne jedinice policije Rijeka „Ajkula“ i dana Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata „Ajkula“, u Aleji hrvatskih branitelja na gradskom groblju Drenova položeni su vijenci i zapaljene svijeće u počast stradalim pripadnicima „Ajkula“.

Vijence su položile delegacije roditelja i obitelji poginulih specijalaca, predsjednice RH, MUP-a i Ministarstva branitelja, SJP Rijeka i USPDR „Ajkula“, PU primorsko – goranske, Županije primorsko-goranske, Grada Rijeke, Grada Bakra, Udruge iz Domovinskog rata te predstavnici gradova i općina
Specijalna jedinica policije –Rijeka -„Ajkula“, osnovana je krajem mjeseca ožujka 1991.godine, a prvo postrojavanje održano je 8. travnja 1991.godine, i taj se dan smatra službenim datumom osnivanja SJP Rijeka.

Tijekom Domovinskog rata, u Specijalnoj jedinici policije Rijeka „Ajkula“, u razdoblju od 1991.-1996.godine, poginulo je osmero pripadnika jedinice dok je 50-tak pripadnika je lakše, a 12 teže ranjeno uslijed bojevih djelovanja neprijatelja.

Svoje život u obrani domovine izgubili su pripadnici Specijalne jedinice policije Rijeka „Ajkula“ su: Zvonko Pavelić, Marino Jakominić, Ivica Antončić, Bruno Bolanča, Dalibor Dadić, Sergio Šimac, Atos Načinović i Velimir Bažok.

Grad Rijeka