Povežite se s nama

Crna kronika

Ponovno ukradena zastava s makedonskog konzulata u Rijeci

Objavljeno

na


U drugoj polovici prosinca prošle godine s pročelja zgrade makedonskog konzulata u ulici Dolac u Rijeci je skinuta i odnesena makedonska državna zastava, a sad se taj slučaj ponovio.

U ranim jutarnjim satima u četvrtak tijekom obilaska terena policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zamijetili su da je sa zgrade konzulata u Ulici Dolac ponovno otuđena zastava. Prema dosadašnjim saznanjima zastava s nosačem otuđena je u vremenu od 28./29. siječnja sa zida zgrade visine oko 3,5 metara.

U tijeku je kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica, kao i za sada nepoznatog počinitelja, izvijestili su iz policijske uprave.

Osim što im je sad već po drugi puta otuđena državna zastava, podsjetimo i da im je 2013. godine razbijena dvojezična ploča u Trpimirovoj ulici koja je posvećena makedonskom prosvjetitelju, pjesniku lingvistu i diplomatu Andreju Petkoviču, a Grad Rijeka je financirao nakon toga postavljanje nove ploče.

Počasni konzulat Republike Makedonije pokriva područje Istarske i Primorsko-goranske županije na kojem prema službenim podatcima živi nešto više tisuću pripadnika makedonske nacionalne manjine, a otvoren je u svibnju 2010. godine.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram