Povežite se s nama

Mozaik

Poslušajte isječke pjesama koje će se u subotu premijerno izvesti na Dori u Opatiji

Objavljeno

na
Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Grad Opatija će od 14. do 16. veljače u Opatiji ugostiti najveći TV i radijski spektakl godine: trodnevnu svečanost glazbe – “Glazbene dane HRT-a 2019. – Opatija”, čija je kruna završni spektakl “Dore 2019”,  ove subote, 16. veljače – kada će, prvi put nakon 2010. godine, na svom Prvom programu Hrvatske televizije (HRT-HTV1) i Drugom programu Hrvatskog radija (HRA 2) izravno iz Opatije u 20:05, prenositi Izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije, dugoočekivanu  “Doru 2019.”.

Za taj svoj najveći ovogodišnji spektakl izvan matičnih studija na Prisavlju, HRT je angažirao maksimalne i sve raspoložive tehničke resurse – pa će tako, primjerice, za izravan prijenos Dore iz opatijske dvorane Marino Cvetković, gdje će nastupiti 16 finalista Dore 2015., koristiti najmodernija HD reportažna kola sa 10 kamera, dvije kamere s linkom, 2 male moution kamere, svu raspoloživu scensku tehniku, robotske sustave za kamere-autodolly, 2 krana, interaktivnu grafiku, lasere, dronove, kao i SNG kola sa tri kamere za izravna uključenja iz Opatije u HRT-ove programske sadržaje.

O zahtijevnosti prijenosa spektakla Dore iz Opatije govori i podatak kako će se samo u dvorani Marino Cvetković, koja će u subotu 16. veljače, ugostiti Doru 2019., koristiti ukupno 200 m2 led ekrana 2 i 4 mm razmaka dioda, uz najmoderniji 40 m2 led pod za projiciranje video materijala, a svu je opremu u Opatiju dopremilo dvadesetak kamiona i šlepera – jer je riječ o ukupno pedesetak tona scenske, zvučne, tv i tehničke opreme. Što se tiče ljudskih resursa, bit će angažirano oko 150 HRT-ovih djelatnika koji opslužuju sve segmente proizvodnje programa Dore 2019, odnosno tri izravna televizijska i radijska prijenosa, kao i sva uključenja i popratne emisije, poput primjerice emisija “Dobro jutro Hrvatska”, “Dobar dan Hrvatska” i “Dnevnik HTV-a” na HTV1 – ispred i iza kulisa Glazbenih dana HRT-a u Opatiji – kao i posebne emisije “Špica, riva, korzo”, koja će se u subotu na HTV2 u 12:43 emitirati uživo upravo iz Opatije.

Svi oni pružat će podršku popularnim HRT-ovim licima koje će gledatelji vidjeti na malim ekranima, a riječ je o voditeljima Dore 2019. – Mirku Fodoru, uz njegove dvije šarmantene suvoditeljice, Ivi Šulentić i Jeleni Glišić Lešić, a koji će nas  voditi kroz nastupe natjecatelja (kao i glasovanje žirija i publike putem televotinga) na Dori 2019. A to su (prema redoslijedu izvođenja):

1. Vrijeme predaje – Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
2. Tell me – Jelena Bosančić
3. Nisam to što žele – Kim Verson
4. Ne postojim kad nisi tu – Jure Brkljača
5. Don’t give up – Beta Sudar
6. Tebi pripadam – Lea Mijatović
7. Back to that swing – Gelato sisters
8. Brutalero – Luka Nižetić
9. All i really want – Elis Lovrić
10. Indigo – Domenica
11. The dream – Roko
12. Redemption – Ema Gagro
13. Tek je počelo – Lidija Bačić Lille
14. Tower of babylon – Lorena
15. I believe in true love – Bernarda
16. In the shadows – Manntra

O pobjedniku koji će predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu 2019. u Izraelu odlučuju ocjenjivački sudovi smješteni u osam HRT-ovih centara, Dopisništvu Vukovar i u Zagrebu, te televizijski gledatelji svojim pozivima putem televotinga, odnosno SMS porukama. Ocjenjivački sudovi i publika pobjednika biraju u omjeru 50:50, a u slučaju izjednačenog rezultata, odlučujući će glas imati – publika.

Doru će otvoriti Franka pjesmom Crazy, s kojom nas je lani predstavljala na Euroviziji, a izvest će još dvije svoje uspješnice. Zvijezda show programa bit će Vanna, koja nas je 2001. također uspješno predstavljala na Pjesmi Eurovizije sa skladbom “Strings of My Heart”.

U show programu, nakon što čujemo svih 16 natjecatelja, nastupit će Mia Negovetić, mlada i već vrlo uspješna pjevačica iza koje su zapažena gostovanja u Americi, te Dino Jelusić, uzdanik A strane i jedini naš pobjednik Dječjeg Eurosonga. Zajedno će izvesti medley Dorinih uspješnica u aranžmanu Olje Dešića.
Udaraljkaški sastav Sudar Percussion izvest će skladbu Stardust Jean-Michela Jarrea i Armina van Buurena.

Urednica Dore je Uršula Tolj, a zahtjevnu režiju HTV spektakla potpisuje Ivan Miladinov. HRT je objavio i isječke pjesama koje će se natjecati na Dori.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram