Povežite se s nama

Mozaik

Poslušajte pjesme jubilarnog izdanja festivala MIK

Objavljeno

na
Još je jako malo ostalo do polaska dugo očekivane mikovske karavane koja ovu godinu posebno slavi, jer 60 je godina od prvog izdanja ovog jedinstvenog festivala. Kako su organizatori najavili, jubilarno izdanje jednog od najstarijih i jedinog hrvatskog putujućeg festivala ove će godine zasigurno biti za pamćenje i to ne samo zbog proslave rođendana. Melodije Istre i Kvarnera koje već 60 godina čuvaju glazbeni izričaj, dijalekt i baštinu, na put će krenuti 31. svibnja iz Pazina, a sjajan popis izvođača najavljuje glazbenu poslasticu za poklonike MIK-a:

Ibrica Jusić, Elis Lovrić, Franko Krajcar, Karin Kuljanić i klapa Tić, Katja Budimčić Sabljar i Andrina Frleta, Joso Butorac i klapa Tić, Lorenza Puhar, Nevia Rigutto i Darko Jurković Charlie, Kožne Jakne, Dino Gušćić/ Matej Plavček/ Jure Kaurloto, Duško Jeličić, Eleonora Dobrović i Luka Brgić, Zemir Delić, Erik Balija, Gina Picinić te Grupa 777 zapjevat će na mikovskim pozornicama u Pazinu, Bakru, Kastvu, Puntu, Svetvinčentu i Rijeci. Kao gosti, pridružit će im se i mnogi mikovci koji su do sada uspješno natupali na MIK, Nina Fakin, Vesna Nežić Ružić, Đani Maršan, Džo Maračić Maki, Indivia, Gianluca Draguzet, Viktor i Irena, Alen Polić, ž. klapa Hreljin, te Radojka Šverko i Damir Kedžo na finalnoj večeri. No, to nije sve. Na finalnoj večeri festival će voditi skoro svi bivše voditeljice i vodtelji MIK-a: Ksenija Urličić, Glorija Fabijanić Jelović, Neve Funčić, Helena Funči, Robert Ferlin, Mario Lipovšek, pa do najnovijih (o d prošle godine), Lena Stojiljković i Borna Šmer.

Skladbe s ovogodišnjeg MIK-a možete preslušati na festivalskom YouTube kanalu, kao i na društvenim mrežama s nazivom MIK Fest te web stranici festivala www.festivalmik.com. Poslušajte što su vam izvođači i autori pripremili za ovu godinu i otkrijte svog favorita. Naravno, na svim festivalskim večerima bit će podijeljeno 500 glasačkih listića putem kojih će publika moći odabrati sebi najdraže i zbrojem bodova ostvarenih u svim gradovima doznat ćemo i najuspješnije skladbe i izvođače jubilarnog MIK-a.

Ukoliko još nemate svoje ulaznice, podsjećamo vas da ih nabavite što prije jer potražnja je velika. U prodaji su ulaznice za veliko riječko finale koje će se održati 6. lipnja na Trgu Riječke rezolucije uz izravan prijenos u programu HRT-a, kao i ulaznice za festivalske večeri na kastavskoj Crekvini koja će se održati 2. lipnja, te za festivalsku večer u Bakru koja će se održati 1. lipnja na Žalu ribara. Navedene ulaznice se mogu kupiti u sustavu www.mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima, dok se ulaznice za prvu festivalsku večer u pazinskom Spomen domu prodaju u upravi Centra za kulturu i obrazovanje Pazin (suteren Spomen doma).

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže