Povežite se s nama


Na današnjoj konferenciji za novinare, predsjednik riječke podružnice Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata (UHDDR) Mile Biondić objavio je kako zamrzava članstvo u HDZ-u jer je nezadovoljan “klijentelističkim vodstvom riječkoga HDZ-a” i njegovim “kukavnim ponašanjem prema braniteljima”. Na konferenciji za novinare Biondić je podsjetio da je u ime riječkog UHDDR pozvao branitelje da ne prisustvuju polaganju vijenaca i paljenju svijeća u organizaciji grada Rijeke na Dan neovisnosti 8. listopada zbog, kako je naveo, “govora mržnje prema braniteljima” izbornog koordinatora SDP-a u 8. izbornoj jedinici Željka Jovanovića. No, unatoč njegovom pozivu, istog tog dana na Mostu hrvatskih branitelja, polaganju vijenaca su se odazvale neke udruge proistekle iz Domovinskog rata, a najbrojnije je bilo izaslanstvo gradske i županijske organizacije HDZ-a. Biondić također napominje kako je članstvo HDZ-a upoznato sa svime što mu je ta organizacija “montirala u zadnjih nekoliko godina” te kako je on to u interesu zajedništva otrpio, ali sad je previše.

Podsjetimo se događaja iz 2012. godine kada je Predsjedništvo županijskog ogranka HDZ-a donijelo odluku o raspuštanju riječkog ogranka, što je rezultiralo smjenom Mile Biondića s mjesta predsjednika gradske organizacije HDZ-a koji je taj mandat obnašao nepuna tri mjeseca.

Kako neformalno doznajemo, Biondića još uvijek podržava veliki broj članova stranke, a na konferenciji je zaključio kako se ne boji izbacivanja jer svatko ima pravo na slobodu govora i na ukazivanje na nepravilnosti. Biondić je dodao i da ima ponuda za prelazak u neke druge političke opcije, ali da trenutno ne želi govoriti o tome jer mu nije cilj dizanje osobnog rejtinga i žao mu je što se sve događa u najnezgodnije vrijeme, pred izbore.

Je li ovim događajem na pomolu raspad riječkog HDZ-a i koje su to političke opcije kroz koje bi Biondić eventualno mogao nastaviti svoj politički put  vidjet ćemo u narednom razdoblju.