Povežite se s nama

Osam sindikata koji djeluju u ZET-u najavili su u ponedjeljak da će u suradnji sa sindikatima prometa iz Splita, Rijeke i Osijeka, u znak prosvjeda zbog Vladine najave ukidanja beneficiranog radnog staža za određene kategorije radnika, koordinirano zaustaviti javni promet u srijedu, 16. svibnja, od 12 do 12:10 sati.

U Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci 10 minuta neće voziti tramvaji i autobusi, a ako se zahtjevi sindikata ne uvaže najavljuju i opsežniju akciju u koju će se uključiti prijevoznici, željeznice i braniteljske udruge iz cijele Hrvatske, rečeno je na zajedničkoj konferenciji za novinare.

Sindikati traže mogućnost odlaska u punu mirovinu s 57 godina starosti uz najmanje 25 godina radnog staža. Od Vlade su zatražili da se umanji penalizacija za prijevremenu mirovinu i odgodi povećanje starosne dobi za odlazak u mirovinu dok se ne poboljšaju uvjeti rada u Hrvatskoj.

Potvrđeno je kako će u spomeutom prosvjedu sudjelovati vozači javnog gradskog prijevoza i u našoj županiji. “KD Autotrolej obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza kako su predstavnici sindikata koji djeluju u okviru Društva najavili zaustavljanje vozila na 10 minuta kao izraz neslaganja s prijedlogom ukidanja benificiranog radnog staža za profesionalne vozače. Vozila će, prema najavi, biti zaustavljena točno u 12 sati, u srijedu 16. svibnja 2018. godine. KD Autotrolej moli sve korisnike za razumijevanje”, poručuju iz Autotroleja.