Povežite se s nama

Mozaik

Preko 1700 pasa ovog vikenda na Međunarodnoj izložbi pasa CACIB 2019. u Centru Zamet

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL


Centar Zamet i ove će godine biti domaćin Međunarodne izložbe pasa CACIB 2019, koju šest godinu za redom u Rijeci organizira Sportski kinološki klub Rijeka.

U dva izložbena dana, u subotu 23. i nedjelju 24. veljače, na riječkim će izložbama biti izloženo preko 1750 pasa koje će ocjenjivati istaknuti međunarodni kinološki suci, a Riječani će imati priliku vidjeti neke od zaista rijetkih pasmina, poput majmunskog pinčera, meksičkog bezdlakog psa, finskog laphunda ili faraonskog psa.

Kako je kazao predsjednik Sportskog kinološkog kluba Rijeka Igor Dokoza, riječke međunarodne izložbe već šestu godinu zaredam otvaraju izložbenu sezonu u Hrvatskoj. Posjetitelji će moći uživati u predstavnicima 171 pasmine, čiji izlagači dolaze iz 24 zemlje, a koje će ocjenjivati 11 renomiranh sudaca iz SAD-a, Kanade, Irske, Švedske, Belgije, Rusije i Hrvatske.

Izložba, koja će se održavati u dvorani Centra Zamet te na Trgu Riječkih olimpijaca, svečano se otvara u subotu, 23. veljače u 9,30 sati, dok će ocjenjivanje započeti u 10 sati. Revijalni dio, gledateljima najatraktivniji, započinje u 15 sati. Raspored događanja u vidu ocjenjivanja i revije isti je i za nedjelju, 24. veljače, s time  da se u nedjelju bira i najljepši pas obiju izložbi.

Ove godine, prvog izložbenog dana, psi će moći osvojiti i Crufts kvalifikaciju. Psi koji osvoje Crufts kvalifikaciju imaju mogućnost natjecati se na najprestižnijoj izložbi pasa koja se održava u Birminghamu. Hrvatska ima pravo dodjeljivati Crufts kvalifikaciju na dvije izložbe, a ove godine to je izložba u Rijeci i Zagrebu.

Međunarodne izložbe u Rijeci, već tradicionalno, imaju i humanitarni karakter. Ovogodišnji prihod od ulaznica bit će doniran udrugama koje brinu o nezbrinutim životinjama. Udruzi Kitten Safe House i Skloništu za nezbrinute životinje Lič. Ulaznica na CACIB 2019. za djecu je besplatna, dok za odrasle stoji 10 kuna.

Dokoza se zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji ovih izložbi, posebno glavnom pokrovitelju, Gradu Rijeci te Turističkoj zajednici grada Rijeke.

Za održavanja manifestacije, od petka, 22. veljače od 20 sati do nedjelje, 24. veljače u 24 sata na snazi će biti privremena regulacija prometa tijekom koje će prometnice u ulicama Bože Vidasa, Ivana Zavidića i Ante Pilepića postati jednosmjerne i promet će se odvijati smjerom od Ulice Bože Vidasa prema Marčeljevoj dragi.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram