Povežite se s nama

Vijesti

Preminula je Ita – jedna od prvih potražnih vatrogasnih pasa i članica JVP Opatija

Objavljeno

na
Vatrogasna zajednica Primorsko – goranske županije ovog četvrtka izvijestila je javnost putem društvenih mreža o vrlo žalosnoj vijesti – preminula je Ita.

“Dana 23.02.2023. napustila nas je jedna od prvih potražnih vatrogasnih pasa… Ita. Ita je bila belgijska ovčarka i sa svojim vodičem Zoranom Ravnićem prošla je sva zahtjevna testiranja koja su se postavljala ispred vatrogasnih timova s potražnim psima. Kao članica DVD-a Opatija, a nakon toga i pripadnica JVP Opatija, sudjelovala je od samog početka u stvaranju vatrogasnih K-9 timova u Hrvatskoj. Bila na bezbroj domaćih i međunarodnih vježbi, natjecanja, seminara, intervencija. Najznačajnija intervencija je svakako bio angažman s vatrogascima VZ PGŽ na potresu u Petrinji gdje se zaputila odmah nakon poziva za pomoć s ostalom ekipom iz JVP Opatija i JVP Rijeka.

S njom su stasale mnoge generacije vatrogasnih potražnih pasa i bila im je svojevrsna mentorica. Ita je sa svojim vodičem bila obučena za spašavanje iz ruševina, traženje nestalih u prirodi, traženje nestalih u lavinama, spašavanje u otežanim uvjetima, desantiranje iz helikoptera. Dobitnica brojnih priznanja za svoj četveronožni humani rad. Itin rad nije uzaludan jer ima svoju nasljednicu Tai koja je prerano ostala bez učiteljice, ali sigurni smo da će pokazati izvrsne rezultate kao što je i Ituška. Ita hvala ti na pomoći u stvaranju vatrogasnih K-9 timova i laj i dalje tamo negdje gore”, poručili su iz VZ PGŽ.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže