Povežite se s nama

Vijesti

Prigradski vlak počeo voziti po Rijeci i okolici, prvog dana u jednom vlaku bila samo dva putnika

Objavljeno

na

Foto: Tomislav Špehar

S prvim danom rujna na snagu je stupio sporazum o početku prometovanja prigradskog vlaka koji će Rijeku povezati sa širim prigradskim područjem, a u ponedjeljak, 03. rujna, te linije započele su i prometovati.

Odmah po najavi početka vožnje prigradskog vlaka mnogi su primijetili kako je vozni red prilično loše složen, odnosno već u startu svi koji imaju radno vrijeme od osam sati ujutro taj vlak neće moći koristiti za dolazak na posao, kao vjerojatno ni za odlazak kući s posla.

Da će razdoblje privikavanja građana na mogućnost da mogu koristiti prigradski vlak biti prilično dugo i teško potvrđuje informacija da su u jednom od vlakova, kako nam je dojavio Tomislav Špehar, koji su prometovali prvog dana bila samo dva putnika.

Vlak bi ipak češće trebao prometovati od prosinca ove godine za kad je najavljen novi vozni red od strane HŽ Putničkog prijevoza. Pozitivna stvar svakako je to što u vlaku vrijedi RCC kartica kao i za autobuse Autotroleja, a prva zona vlaka je od željezničke stanice Opatija-Matulji pa sve do stanice Sušak-Pećine.

Vozni red i opširnije o samom prometovanju prigradskog vlaka možete pročitati u članku koji smo objavili prošlog tjedna.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram