Povežite se s nama


Uoči početka Europskog juniorskog prvenstva u sinkroniziranom plivanju u Salonu Grada Rijeke održan je prijem za predstavnike nacionalnih sinkro saveza. Osim sportašica iz 22 države koje sudjeluju u ovom velikom natjecanju na Bazenima Kantrida, na primanje su došli i članovi Međunarodne plivačke federacije.

Predstavnike reprezentacija i članove Međunarodne plivačke federacije, primili su gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel i njegov zamjenik Miroslav Matešić te pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović i predsjednik Riječkog sportskog saveza  Samir Barać.

Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju na kojem će sudjelovati 300 učesnika iz 22 europske države održat će se od 22. do 26. lipnja na Bazenima Kantrida.

Gradonačelnik Obersnel gostima je uputio riječi dobrodošlice i poželio uspjeh u predstojećim natjecanjima.

„Europsko juniorsko prvenstvo u sinkroniziranom plivanju samo je jedno u nizu velikih sportskih natjecanja koja se ovih dana održavaju u Rijeci, a povezana su s Bazenima Kantrida“, rekao je gradonačelnik spomenuvši upravo održano 5. otvoreno ljetno prvenstvo Hrvatske za kadete i juniore u skokovima u vodu, ali i predstojeće Europske sveučilišne igre. Pozvao ih je da uživaju ne samo u riječkim bazenima nego i u ljepotama Rijeke i okolice tijekom svog boravka u gradu.

Gradonačelnik Obersnel i oficir za vezu natjecanja Noam Zwi razmijenili su poklone, a prigodni darovi podijeljeni su i ostalim gostima.

Prijemu su prisustvovali i predsjednica Hrvatskog saveza sinkroniziranog plivanja Gordana Furjan Mandić, izvršni direktor natjecanja Marco Birri i predsjednica Tehničkog komiteta sinkroniziranog plivanja LEN-a Ulla Lucenius.

Zemlje sudionice natjecanja su: Izrael, Belgija, Grčka, Srbija, Nizozemska, Austrija, Italija, Njemačka, Rusija, Mađarska, Francuska, Velika Britanija, Bugarska, Češka, Španjolska, Ukrajina, Slovačka, Švicarska, Lihtenštajn, Bjelorusija, Litva i Hrvatska.

Grad Rijeka