Povežite se s nama

Mozaik

Programom novog cirkusa završen ovogodišnji festival Periskop

Objavljeno

na
Ciklusom plesnih predstava novog cirkusa u HKD-u na Sušaku u srijedu 10.10. završilo je treće izdanje Festivala suvremenog plesa i pokreta – Periskop. Tijekom tri tjedna trajanja na festivalu je predstavljeno trinaest predstava domaće i međunarodne produkcije uz četiri edukativna programa i jednu izložbu, a okupio je preko petsto gledatelja i sudionika. Programom se, osim na pozornicama Filodrammatice i HKD-a na Sušaku, izašlo i u javni prostor prezentacijom radionice “partneringa” na Kontu.

Partnerstvom s europskom mrežom Aerowaves festival je dobio više inozemnih gostiju te je uz domaće izvedbe, programom Novi horizonti i predstavljanjem lokalnih autora konceptualno zaokružen, na što je i publika reagirala praćenjem festivala i sudjelovanjem na radionicama.

Također su nastavljene uspješne suradnje s HNK Ivan pl. Zajc uz predstavu Matije Ferlina Staging a play: Tartuffe, zatim s Kliker festivalom kroz predstavu Tiger Lilies i popratnu međugeneracijsku radionicu, te s plesnom kritičarkom Ivanom Slunjski kroz dvije radionice plesne kritike za djecu i odrasle.

Same organizatorice iz udruge Prostor Plus izjavljuju:

“Ovogodišnji Periskop pokazao je kako se festival iz godine u godinu sve više razvija te nas je konkretnije lansiralo u europske tokove. Kao organizatorice vrlo smo zadovoljne jer smo uspjele publici ponuditi raznovrstan program; od radionica za plesače, zatim za buduće kritičarke suvremenog plesa i pokreta, programa za djecu i mlade te programa novog cirkusa koji svakako nedostaje u kulturnoj ponudi grada, a sve s vrsnim mentorima i mentoricama.”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram