Povežite se s nama

Projekt “Discover Kvarner” odvijat će se tokom mjeseca lipnja i srpnja 2015. godine, a provoditi će ga studentska organizacija AIESEC u Rijeci u suradnji sa turističkim zajednicama Viškovo, Kastav, Rijeka, Kostrena i Bakar. Cilj projekta je promocija turističkih destinacija u Primorsko-goranskoj županiji od strane praktikanata iz različitih zemalja svijeta.

Praktikanti će vršiti razna istraživanja na području Kvarnera, obilaziti će događaje i kulturne manifestacije u organizaciji turističkih zajednica, intervjuirati će lokalno stanovništvo i turiste, fotografirati će i snimati videozapise. Glavna zadaća i cilj projekta je zapravo dovesti strane studente, volontere koji će kroz šest ljetnih tjedana raditi na istraživanju materijalne i nematerijalne baštine naše županije te promovirati istu lokalnom stanovništvu i turistima kroz članke, slike, videa i brošure.

Ovaj projekt mogao bi uvelike pridonjeti pozicioniranju Kvarnera na turističkoj sceni, koji sadrži brojna kulturna i prirodna blaga. Inače, riječki projekt će se odvijati po uzoru na projekt „Discover Split“, te će se ove godine istovremeno provoditi na tri lokacije i to u Zagrebu, Splitu i Rijeci.