Povežite se s nama

Mozaik

Promocija kataloga Razglednica iz fundusa Hrvatskog muzeja turizma

Objavljeno

na
Katalog Zbirke razglednica Hrvatskog muzeja turizma pod naslovom Razglednice grada Opatije predstavljen je u Vili Angiolini središnjici Hrvatskog muzeja turizma, jedinoj ustanovi s nacionalnim statusom na širem području.

Autorica kataloga je ravnateljica HRMT-a Gabrijela Krmpotić Kos zajedno sa suradnicima: Janom Berndom – Urbanom, Mirjanom Kos, Marinom Pinturom i Vesnom Leiner. Uz svesrdnu pomoć hotelske grupacije Miramar na čelu s vlasnikom dr. Wilfriedom Holleisom i direktoricom hotela Miramar Martinom Riedl. Riječ je o luksuznom izdanju koje na koricama nosi reminiscenciju na vintage  bombonjeru, nije li Opatija sama po sebi bombonjera najfinijih pralina? Monografija obuhvaća veliki broj starih razglednica koje su poredane po segmentima Opatije koje  prikazuju. Razglednice su  u savršenoj rezoluciji i otisnute su na luksuznom papiru. Promociji monografije prisustvovali su dogradonačelnik Opatije Emil Priskić koji je naglasio važnost sveukupne valorizacije baštine Opatije iz zlatnih vremena. Jan Bernd – Urban rekao je nešto o razglednicama koje možemo vidjeti i katalogu tj. o njihovom povijesnom značaju, posebno naglasivši važnost razglednica za naraštaje koji dolaze.

Ravnateljica muzeja i autorica kataloga Gabrijela Krmpotić Kos ispričala je ponešto o  procesu nastajanja kataloga opisavši put od ideje do realizacije. Krmpotić Kos je promociju zaključila željom da u skorije vrijeme dočekamo i drugo izdanje kataloga. Dr. Wilfried Holleis naglasio je da su ljudi bez baštine „tijelo bez duše” te da je nužno spoznati vlastitu prošlost kako bi razumjeli sadašnjost.

Promociji su prisustvovali mnogi predstavnici medija od nacionalne do lokalne razine te žitelji Opatije zainteresirani za slavnu prošlost. 

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram