Prošlog tjedna 24 prometne nesreće u županiji

prometna-nesreca-policija2
Banner

Proteklog tjedna na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih je jedna teža, a 23 su lakše nesreće. U prometnim nesrećama je jedna osoba teže i jedna lakše ozlijeđena. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 193.015 kuna. U istom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka te tri alkoholizirana vozača.

U nadzoru je ukupno alkotestirano 287 vozača, od kojih je kod njih 40 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od alkoholiziranih vozača njih 17 je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, kao i iznad 35. godine života, dok ih je sedam bilo u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,25 g/kg izmjerena je u srijedu, 4. siječnja u Rijeci, 62-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Mercedes, talijanskih registarskih oznaka. Njega je policija zatekla oko 22.50 sati u ulici Bože Vidasa kako vozilom upravlja u alkoholiziranom stanju. Zbog počinjenog prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.