Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog tjedna 75 prometnih nesreća u PGŽ, na Trsatu pijanom muškarcu “pobjegao” auto

Objavljeno

na
Proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 75 prometnih nesreća od kojih je šest bilo težih, a 69 ih je bilo lakših. U ovim prometnim nesrećama jedna je osoba smrtno stradala, pet osoba je teže, a devet je osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 734.600 kuna.
U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 21 strani državljanin, ali i sedam alkoholiziranih vozača.

Alkotestirana su 242 vozača, od kojih je kod njih 19 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a jedan je vozač odbio provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih devet je bilo u dobi iznad 35. godine života, osam ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života, a pet u dobi između 25. i 35. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 3,10 g/kg izmjerena je 22. lipnja na području Viškova 35-godišnjem vozaču Citroena.

Osim toga izdvajamo i 60-godišnjeg vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola od 2,87 g/kg, koji je 18. lipnja oko 14 sati izazvao prometnu nesreću na području Trsata u Rijeci. Naime, po ulasku u podzemnu garažu izišao je iz osobnog vozila marke Toyota, riječkih registracijskih kako bi otvorio ulaznu pokretnu rampu. Kako prethodno nije osigurao vozilo, ono je samo krenulo te udarilo u pokretnu rampu s postoljem, a zatim i u osobno vozilo koje je bilo parkirano u garaži na obilježenom parkirnom mjestu. U ovoj prometnoj nesreći nastala je šteta od oko 25.000 kuna, a 60-godišnji vozač je prekršajno sankcioniran temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram