Povežite se s nama

Proteklog tjedna na području nadležnosti  Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se ukupno  65 prometnih nesreća, od kojih su pet teže, a 60 su lakše nesreće. U nesrećama je tijekom tjedna pet osoba  teže  ozlijeđeno,  devet  lakše,  a materijalna šteta procjenjuje se na oko  527.800 kuna.

U nesrećama su sudjelovala i dva strana  državljana,  četiri pješaka, kao i sedam alkoholiziranih vozača. U nadzoru je ukupno alkotestiran 391 vozač, od kojih je kod 42  vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.  Od spomenutih  alkoholiziranih vozača, njih 35 je starosne  dobi iznad 35 godina života, 22 ih je između 25 i 35 godina života, dok je dvoje u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u petak, 9. veljače u Dramlju,  33-godišnjem hrvatskom državljaninu. Policija ga je zaustavila oko 17.20 sati kada je  pod utjecajem alkohola od 2,39 g/kg upravljao osobnim vozilom marke Mercedes, sisačkih registarskih oznaka. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.