Povežite se s nama

Crna kronika

Prošlog vikenda u prometu ozlijeđeno šest osoba, auto udario dijete koje je prelazilo cestu “na crveno”

Objavljeno

na

IlustracijaProteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 20 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teže, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.

Teže je ozlijeđeno dvoje pješaka u prometnim nesrećama koje su se dogodile 15.ožujka u Crikvenici i Rijeci. Na području Crikvenice ozlijeđen je 66-godišnjak kojeg je na pješačkom prijelazu oborilo osobno vozilo kojim je upravljao 58-godišnji vozač, dok je u Rijeci ozlijeđeno dijete koje je prelazilo kolnik na znak upaljenog crvenog svjetla na semaforu.

Zabilježeno je i nekoliko prometnih nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola. U prometnoj nesreći, srećom bez ozlijeđenih osoba 17. ožujka oko 11 sati na magistrali iznad Jadranova sudjelovao je 21-godišnji vozač Alfa Romea, riječkih registracijskih oznaka koji je upravljao vozilom unatoč važećoj zabrani upravljanja te pod utjecajem alkohola od 2,11 g/kg. Prilikom uključivanja u promet nije se uvjerio dato može učiniti bez opasnosti za sebe i druge sudionike ili imovinu, prešao je na drugi kolnički trak te udario u teretno vozilo, zagrebačkih registracijskih oznaka koje se kretalo iz suprotnog smjera. 21-godišnji vozač je prekršajno sankcioniran zbog više prometnih prekršaja: vožnje pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, nepropisnog uključivanja u promet i nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola sankcioniran je i 29-godišnjak koji je upravljajući osobnim vozilom marke Audi, riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,22 g/kg u noći 16. ožujka prouzročio prometnu nesreću na području mjesta Praputnjak, u blizini Bakra. Uslijed neprilagođene brzine po izlasku iz zavoja udario je u osobno vozilo zaustavljeno uz rub kolnika, koje je potom odbačeno te udarilo u betonski zid garaže i drugo vozilo parkirano u dvorištu. U ovoj prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači Audija i dvojica putnika u ovom vozilu.

Nadalje, u službenim prostorijama policije zadržan je 27-godišnji vozač motocikla marke Kawasaki, krapinskih registracijskih oznaka zaustavljen 16. ožujka oko 23.30 sati na području Čavli s koncentracijom alkohola od 1,80 g/kg.

Tijekom 15. ožujka policija je na području Rijeke zatekla i dvojicu vozača koji su upravljali vozilima iako imaju važeće zabrane upravljanja, a riječ je o 35-godišnjem vozaču teretnog vozila i 50-godišnjem vozaču osobnog vozila.

Radi vožnje pod utjecajem alkohola privremeno je oduzeta vozačka dozvola 57-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, zaustavljenom u noći 17. ožujka na području mjesta Banjol na otoku Rabu, koji je osobnim vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 1,16 g/kg.

Na graničnom prijelazu Rupa zatečena su dvojica vozača s prometnim dozvolama kojima je istekao rok važenja te su im izdani prekršajni nalozi.
I ovom prilikom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram