Povežite se s nama

Vijesti

Provedena anketa: Je li Filipović bolji ili lošiji gradonačelnik od Obersnela?

Objavljeno

na
Prošlo je šest mjeseci od lokalnih izbora, a Dnevnik Nove TV donosi raspoloženje građana Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke kad su u pitanju novoizabrani gradonačelnici.

Nakon šest mjeseci Riječani misle da je stanje u tom gradu isto, i to misli visokih 71 posto, da je bolje smatra njih 12 posto, a lošije također 12 posto. Ne zna 5 posto.

Da je bolje uglavnom misle stariji, da je isto oni od 18 do 40 godina, a lošije oni s osnovnim obrazovanjem.

Nakon 6 mjeseci većina kaže kao je i rad gradonačelnika očekivan, to misli 61 posto, da je lošiji smatra njih 19 posto, a da je bolji 11 posto. Ne zna 9 posto.

Rad gradonačelnika bolje ocjenjuju oni s osnovnom školom, da je isti smatraju visokoobrazovani, a da je lošiji više misle zaposleni.

Marko Filipović isti je kao Vojko Obersnel – to misli 59 posto Riječana, da je bolji smatra njih 25 posto, a da je lošiji samo 8 posto. Ne zna 8 posto.

Da je isti misle visokoobrazovani, da je bolji generacija od 41 do 60 godina, a da je lošiji malo više misle muškarci.

 

Napomena:

Istraživanje je provela agencija Ipsos na stratificiranom slučajnom uzorku od 500 punoljetnih građana u 4 grada: Zagreb, Split, Rijeka, Osijek, ukupno 2000 ispitanika.

Uzorak je po gradu reprezentativan prema spolu, dobi, stupnju obrazovanja i glasanju na lokalnim izborima održanim u svibnju 2021.

Istraživanje je provedeno od 24. do 28. studenog 2021. godine. Maksimalna pogreška mjerenja je +/-4,4%.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram