Povežite se s nama

Vijesti

Prvi put mlada znanstvenica KBC-a među najcitiranijima autorima u svijetu

Objavljeno

na


Istraživačka grupa sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji objavila je novo izvješće o najcitiranijim svjetskim znanstvenicima. Podatke su izvukli iz baze Scopus, a izašle su dvije liste – najcitiraniji znanstvenici za 2021. godinu te najutjecajniji znanstvenici za cjelokupnu znanstvenu karijeru. Scopus je baza znanstvenih sažetaka i citata osnovana 2004. koja obuhvaća više od 36.000 znanstvenih izvora najviše kvalitete potvrđene kroz čak četiri sustava znanstvenog vrednovanja.

Među najcitiranijim svjetskim znanstvenicima i ove se godine nalaze hrvatski predstavnici među kojima se, uz prisustvo etablirane šestorice nastavnika i znanstvenika Sveučilišta u Rijeci, prvi put našla mlada znanstvenica, i to u kategoriji ispod 40 godina – doc. dr. sc. Ivana Mikolašević koja trenutno obnaša dužnost v. d. predstojnika Klinike za radioterapiju i onkologiju KBC-a Rijeka.  

Ulazak doc. Mikolašević na ovaj prestižan popis predstavlja izniman uspjeh jer se na njemu vrlo rijetko nalaze znanstvenici mlađi od 40 godina. Docentica Ivana Mikolašević do sada je objavila više od 200 radova indeksiranih u glasovitoj Current Contents bazi i ostalim relevantnim bazama podataka. Za svoj stručni i znanstveni rad primila je više od 15 međunarodnih i domaćih nagrada.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže