Povežite se s nama

Sport

Prvi puta Hrvat osvojio Ičići masters turnir u odbojci na pijesku

Objavljeno

na

Foto: Klara Ergović

Jubilarno 10. izdanje najpoznatijeg međunarodnog turnira u odbojci na pijesku u regiji „IČIĆI MASTERS 2023. – Pro beach volleyball tournament“ okupilo je čak 24 muška te 18 ženskih parova. 

Tri dana odlične igre na užarenom pijesku privukla su brojnu publiku i ljubitelje odbojke koji su glasno podržavali svoje favorite s tribina.

Sve je počelo u četvrtak s muškim predkvalifikacijama, a nastavilo se u petak s kvalifikacijama u obje konkurencije. Po četiri ekipe su ušle u glavni turnir putem osvojenih FIVB bodova, četiri ekipe putem pozivnice organizatora, poznate i kao „wild card“, a četiri ekipe su izborile plasman u samoj završnici kroz kvalifikacije. 

U muškoj konkurenciji to je uspjelo domaćim mladim nadama Repek/Vlašić, organizatoru Đorđeviću u paru sa Slovencem Berkom te parovima Erpič/Kosmina i Bosnar/Peterlin dok su u ženskoj konkurenciji plasman u glavnom turniru izborile domaće igračice Jorgić/Grčević te Levstek/Rakić, Simovski/Josić i Banić/Kalinić.

Turnir u Ičićima po prvi puta se održao 2014. pod nazivom „Ičići open“ te se s godinama postao najpoznatiji turnir u Hrvatskoj i regiji s ovogodišnjim nagradnim fondom od 4000 eura.

U ženskoj konkurenciji uloge favorita opravdali su parovi s najvećim brojem FIVB bodova. Slovenke Javornik/Marolt i Morgan/Maček iskusno su izborile finalnu utakmicu, dok su naše aktualne prvakinje mlade reprezentativke Rašić/Terze i Marković/Giljušić odmjerile snage za broncu. Ovog puta Lea Rašić i Lucijana Terze ipak su bile bolje. Zlato i titula „kraljica Ičića 2023.“ pripala je slovenskoj ekipi Morgan/Maček kojeg su u dva seta dobile zemljakinje Javornik/Marolt.

Jedni od četiri nositelji turnira, slovenski par Boženk/Jakopin rutinski su došli do finala, kao i hrvatsko-slovenski par Pribanić/Pokrešnik. Za treće mjesto borile su se domaće snage Skorin/Zelenika i mlade nade Repek/Vlašić. U toj utakmici na kraju je ipak presudilo iskustvo te u pobjedu u trećem setu odnijeli Skorin/Zelenika. Međutim, prema onome što su pokazali Repek/Vlašić možemo ih već iduće godine očekivati u  finalu.

Po prvi puta nakon deset godina pobjednik turnira u Ičićima je hrvatski predstavnik. Zasluženo je ta čast pripala, Josipu Pribaniću koji je postao ovogodišnji „kralj Ičića“ u paru sa Slovencem Danijelom Pokeršnikom, kojem je ovo čak peti naslov. U finalu su u dva odlična seta pobijedili slovenski par Boženk/Jakopin.

Klub odbojke na pijesku i ove godine se iskazao kvalitetom organizacije za što su uvelike zaslužni i volonteri. Djeca i mladi članovi kluba vrijedno su dodavali lopte, brinuli o terenu i igračima te imali priliku iz prvih redova gledati svoje uzore. U ponedjeljak će upravo oni izaći na teren i zaigrati „Ičići teens“ – natjecanje u mlađim dobnim kategorijama.

Turnir se može pohvaliti i izuzetnom visokom razinom suđenja te da su na turniru sudila čak tri međunarodna suca od kojih su mlađi mogli učiti te su dobili priliku za stjecanje iskustva.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže