Povežite se s nama

Mozaik

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor ovog ljeta održavaju koncert u Kastvu

Objavljeno

na
Jedan od naših najboljih glumaca sa svjetskom karijerom, pjesnik i glazbenik koji suvereno vlada pozornicom u svakoj ulozi, održat će koncert pod nazivom ETO PJESMA na kastavskoj Crekvini 20.07.2023.

Njegovi koncerti uvijek su posebni i emotivni jer Rade između hitova poput “Barbara”, “Panonske trešnje”, “Ne daj se, Ines”, “Kad umre ljubav” i ostalih, priča angedote i vodi dijalog s publikom.

Na njegovom koncertnom repertoaru odnedavno se nalaze i pjesme s posljednjeg objavljenog albuma “Ne okreći se, sine”, vrhunskog glazbenog ostvarenja. Deset pjesama Šerbedžija je snimio uz ekipu sjajnih glazbenika: Davora Smotkea Smotalića (perkusije, prateći vokal), Darija Hleba (bas gitara), Marija Igreca (gitara), Antuna Stašića (violina, parateći vokal), Marjana Krajnu (harmonika) te gosta Dadu Marinkovića iz Parnog Valjka (bubnjevi).

Hvaljen od strane kritike i publike ovaj je album najavljen hitom “Eto pjesma” koju je za njega napisao Husein Hasanefendić Hus. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi “Grad” Drage

Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se” autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista” autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola. Na novom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis, pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru čiji je prerani odlazak prije četiri godine pogodio kulturnu scenu na ovim prostorima. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Na albumu se nalaze i dvije suradnje, s Gabi Novak i Matijom Dedićem u Arsenovoj pjesmi “Od kako te ne volim” te na “Na nešto me sjeća taj grad” koju je Rade Šerbedžija otpjevao skupa s autorom pjesme, Darkom Rundekom. Naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže