Povežite se s nama

Od prošlog tjedna na youtube kanalu Reinkarnacija Opatija Hip-hop pojavili su se video spotovi mladih i talentiranih “repera” koji su se uskoro počeli dijeliti na društvenim mrežama. Odlučili smo pritom istražiti tko stoji iza ovog zanimljivog projekta.

Reinkarnacija je skupina prijatelja iz Opatije koja se bavi stvaranjem rap glazbe kako bi široj masi predstavili svoja razmišljanja, ali najviše zbog dobrog i kvalitetnog druženja. Članovi skupine su reperi: Dante Dopp (Sandro Delač), El Ese (Ivan Antonio Premer), Skele (Frane Osojnak), Bule (Robert Bulaić), Pino Kio (Pino Kovačević), DJ-i i producenti DJ Faraon (Luka Jenuš) i DJ Hazy Manner (Paulo Šuljić) te vokal Rebeka Ivković. Prvi glazbeni uradak ovog kolektiva pod imenom “mixtape” OVERDOZEKIFOZA koji sadrži 15 pravih “underground” stvari stvoren je u studiju Tartaruga pod dirigentskom palicom DJ Faraona kao producenta.

13128872_10208716126527816_1511154560_o

Začetnik ideje i MC, Pino Kovačević, pristao je odgovoriti na nekoliko pitanja samo za naš portal.

Kakva je perspektiva bavljenja hip hop-om?

Hrvatskoj je tesko “probiti” se putem Rap muzike, naručito ove koju mi radimo. Danas se sluša takozvani “Trap” u kojem se koristi drugačiji ritam, “flow” i tekstovi, koje mi ne prakticiramo. Mi smo više usmjereni prema staroj školi, undergroundu i boom bapu. Samo ime Reinkarnacija govori kako smo mi reinkarnacija old school hip hopa, zvuka uz koji smo mi odrasli i s kojim se mozemo poistovjetiti. Rap nam je prvobitno zabava i druženje, ne planiramo se od toga obogatiti nego prenijetii poruku i razmišljanja kroz nase tekstove, no ako bi tako upoznali nove ljude i zaraditi neki đeparac…zašto ne?

U čemu ti kao tekstopisac nalaziš inspiraciju za pisanje tekstova?

Inspiraciju najviše nalazim u instrumentalima, pjesmama dragih repera i kada netko od mojih kolega dođe s novim tekstom uvijek me inspirira da se poslije njega ubacim.

Kakvi su vam planovi? Planirate li izdati album?

Za sad nemamo velikih planova što se tiče repanja. Budući da je semestar pri kraju trebao bih se posvetiti fakultetu kako bi na ljeto imao više vremena za pisanje i snimanje. Kao kolektiv snimili smo par pjesama nakon prvog mixtapea, spremaju se pjesme za drugi, ali nismo pod nikakvim presingom, Tako je valjda najbolje. Ono što bi možda najviše htjeli je nekako doći na radio i predstaviti se široj publici.

Imate li kakvih ponuda za nastupe?Trenutno nemamo konkretnu ponudu za nastup. Možda zato što treba još vremena da ljudi čuju za nas i da se priča proširi. Ako bi nas netko htio kontaktirati i želi nas poslušati uživo može nam se javiti preko facebooka, maila ili telefona. Reperi smo i sve ćemo se dogovoriti.