Povežite se s nama

Crna kronika

Rekorder vikenda uhvaćen u Viškovu s 2,63 promila

Objavljeno

naProšlog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 28 prometnih nesreće u kojima je jedna osoba teže, pet ih je lakše ozlijeđeno, a nažalost je i jedna osoba smrtno stradala od posljedica prometne nesreće. U KBC Rijeka je jučer preminuo 66-godišnji hrvatski državljanin, nekoliko sati poslije prometne nesreće što se dogodila u ulici Giuseppe Carabino u Rijeci u kojoj je nastradao kao pješak.

Teže je ozlijeđen 52-godišnji slovenski državljanin u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 15 sati na području Gornjeg Jelenja. Upravljajući motociklom marke Suzuki, slovenskih registarskih oznaka, iz smjera Kikovice prema Gornjem Jelenju u zavoju je izgubio je nadzor nad vozilom i udario prvo u metalni stup, a potom i u zaštitnu ogradu te se od siline udarca zajedno s motociklom odbio izvan kolnika. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.

Tijekom vikenda policija je u prometu evidentirala i počinjenje prekršaja vozača. Izdvajamo 50-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je jučer odmah poslije pola noći zatečen na Viškovu gdje je upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 2,63 g/kg.  Osim njega, noćas je u središtu Rijeke u ulici Pomerio oko 1.30 sati zaustavljen 60-godišnjak koji je vozilom marke Renault, riječkih registarskih oznaka, upravljao s koncentracijom alkohola od 2,44 g/kg. U Rijeci je i dan prije, oko 3.30 sati, na Rivi zatečena 34-godišnja alkoholizirana vozačica. Ona je vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, upravljala pri koncentraciji alkohola od 2,0 g/kg.

Na Krku je pak sinoć privedena 44-godišnja vozačica osobnog vozila.  Policija ju je oko 21.15 sati zatekla na području Malinske na Krku kada je vozilom marke VW Polo, zagrebačkih registarskih oznaka, upravljala pri koncentraciji alkohola od 2,39 g/kg. Kako ne bi nastavila činjenje prekršaja, privedena je u policijske prostorije te prekršajnim postupkom sankcionirana u skladu s važećim zakonskim propisima.

U subotu, 30. ožujka oko 3 sata u ulici Slavka Krautzeka u Rijeci zaustavljen je i 22-godišnji vozač osobnog vozila marke Opel, kutinske registarske oznake, koji je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije položenog vozačkog ispita i pod utjecajem alkohola od 0,48 g/kg. Istog dana u Rijeci je na Školjiću oko 16.30 sati zatečen 19-godišnji vozač mopeda marke Gilera, bez registarske oznake, koji je tehnički neispravnim i odjavljenim mopedom još 2013. godine upravljao prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Uz navedene vozače, tijekom vikenda na području Rijeke još su trojica vozača zatečena u vožnji prije stjecanja prava na upravljanje vozilima, dok je na GP Rupa zatečena i vozačica koja je upravljala vozilom s nevažećom prometnom dozvolom.

U cilju veće sigurnosti u prometu i manjeg broja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama,  i ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na veći oprez te dosljedno i odgovorno poštivanje prometnih propisa.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram