Povežite se s nama

Vijesti

Rekordni prosinac i siječanj Opatiju postavili kao najuspješniju destinaciju na Jadranu

Objavljeno

na


Rekordni turistički rezultat u prosincu prošle godine Opatiju je smjestio na vodeću poziciju na Kvarneru, a svako treće noćenje u našoj regiji ostvareno je u opatijskim hotelima i privatnom smještaju. Konkretno, Opatija s 51.200 noćenja u prosincu ima udio od 34% ukupnih noćenja na Kvarneru, a ujedno je to najbolji prosinački rezultat ikad ostvaren na području Turističke zajednice grada Opatije.

Kiša i nešto lošiji vremenski uvjeti nisu zaustavili ljubitelje opatijskog Adventa čija je jedinstvena atmosfera i posebna ponuda privukla brojne domaće i strane goste. Najvećim dijelom stizali su iz Austrije, Slovenije, Njemačke i Mađarske, ostvarivši značajno bolje rezultate nego u prosincu 2019. godine. U 25 otvorenih hotela ostvareno je 88% turističkog prometa.
Velika potražnja za Opatijom osjetila se i kroz turistički promet tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, kada je Opatija prema ostvarenim noćenjima bila najbolja jadranska destinacija i druga najuspješnija destinacija u Hrvatskoj, odmah nakon Zagreba.

Opatija je i u siječnju ostala tražena i poželjna destinacija, što potvrđuju i prve brojke u 2023. godini. Tijekom prvih 9 dana (n)ove godine ostvareno je 18.000 noćenja, što je 60% više nego 2019. godine.

– Najveći dio turističkog prometa u ovom razdoblju, 91%, ostvaren je u hotelima, a uz domaće goste, najveći udio u noćenjima imaju gosti iz Austrije, Slovenije i Njemačke, tržišta na kojima smo intenzivno provodili kampanje oglašavanja. Uz studeni i prosinac za nas je početak godine uvijek najizazovniji dio godine. U pripremi su karnevalska događanja, ove godine jubilarna. Balinjerada će doživjeti svoje 40. izdanje, a Dječji karnevalski korzo održati će se 25. put. Izbor za hrvatsku pjesmu Eurosonga – “Dora” bit će izvrsna uvertira za dan zaljubljenih, Valentinovo, kad pripremamo lijepa iznenađenja. Uz wellness i spa ponudu, brojne outdoor aktivnosti, prepoznatu gastronomiju i početak kongresnih događanja Opatija potvrđuje svoj status cjelogodišnjeg poslovanja, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže