Povežite se s nama

Sport

Riječanin Danilo učit će od Slavena Bilića

Objavljeno

na
Talentirani riječki nogometni trener Danilo Butorović boravit će idućeg tjedna u stožeru trenutno najpoznatijeg hrvatskog trenera Slavena Bilića. Radi se o svojevrsnom stručnom usavršavanju u jednom od najvećih engleskih klubova West Hamu koji se trenutno nalazi na trećem mjestu u Premier ligi.

“Veselim se novom izazovu i samoj činjenici da ću učiti od Slavena Bilića. U West Hamu boravit ću deset dana i prisustvovat ću dvjema prvenstvenim utakmicama. Protiv Watforda u gostima i Evertona kod kuće. Nadam se da će ekipa zadržati dobru formu i ostati visokoplasirana na tablici. Posebno sam uzbuđen jer ću vidjeti kako funkcionira organizacija kluba na tako visokom nivou. Dakle od samih treninga i tog stručnog dijela do svega onoga što ide s tim. Bit ću dakle uz Slavena i njegov stručni stožer na svim treninzima i vidjeti što se događa iz prve ruke”, rekao nam je mladi Butorović.

Danilo Butorović trenutno je zaposlen u HNK Rijeka kao trener druge ekipe starijih pionira. U žiži nogometne javnosti pojavio se početkom godine kada je na prijamnom ispitu na Nogometnoj akademiji HNS-a postigao najbolji rezultat u generaciji i prijamni ispit za UEFA PRO licencu riješio s maksimalnim brojem bodova.

IMG_3502

Odlazak u London prilika je ambicioznom treneru da stekne neophodno iskustvo rada na najvišem svjetskom nivou.

“Drago mi je da ću prisustvovati utakmici protiv Evertona jer sam veliki štovatelj rada njihovog trenera Martineza kojeg pamtim dok je prošlih godina vodio Swansea. No ipak, u toj prilici navijat ću za West Ham. Zahvalan sam Biliću što mi je pružio mogućnost da barem nakratko budem dio njegovog stožera. Stečeno znanje primijenit ću u svom radu u Školi nogometa HNK Rijeke i mislim da će koristi od mog odlaska u London imati svi”, dodao je Danilo Butorović nekoliko trenutaka prije nego je odjurio na utakmicu svojih starijih pionira.

Tridesetogodišnji Danilo na put kreće sutra ujutro, a mi mu želimo mnogo sreće u Londonu i nastavku karijere.

“Čujemo se s utiscima kada se vratim”, rekao je za kraj.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram