Riječanin Kristian Benedetti osvojio zlato na Europskom kickboxing prvenstvu za juniore

benedetti
Banner

Rijeka, Opatija i okolica imaju mnogo talentiranih mladih kickboksača, a to potvrđuju i rezultati s netom završenog Europskog prvenstva za kadete i juniore koje se tijekom čitavog prošlog tjedna održavalo u Skoplju.

O uspjehu člana Opatija Fight Cluba, Kristiana Kolaja, već smo izvijestili, a sad nam je stigla i vijest o još značajnijem uspjehu mladog riječkog borca Kristiana Benedettija, što je samo nastavak njegovih dobrih rezultata. Kao hrvatski reprezentativac u disciplini light contact kući se iz Makedonije vratio sa zlatnom medaljom.

“Budući da sam već od 2015. europski prvak do 79 kilograma, a od 2016. svjetski prvak do 79 kilograma na ovom turniru bio sam promoviran ždrijebom ravno u finale. Tamo me dočekao prvak Turske koji je prethodno pobijedio mog suborca, hrvatskog reprezentativca Aziza Mudrova. Suparnika iz Turske pobijedio sam jednoglasnom odlukom sudaca 3:0. Vrijedi spomenuti da sam u 2. rundi primio snažan udarac nogom u rebra te zadobio frakturu V rebra u srednjoj aksilarnoj liniji. S takvom ozljedom nastavio sam dominirati Turčina cijelu 3. rundu te po drugi puta u svojoj karijeri osvojio titulu europskog prvaka.

“Za natjecanje sam se pripremao cijelu godinu, a zadnja dva mjeseca s pojačanim treninzima dva puta dnevno. U postizanju ovog uspjeha uvelike mi je pomogao moj službeni sponzor Budo sport koji me je opskrbio kvalitetnom Top Ten opremom. Htio bih se zahvaliti također trenerima Branku Fibingeru i Ivanu Stojanoviću, ali i svojoj obitelji te curi Kludiji na podršci. Ovo je samo potvrda da je sve moguće ako se uloži puno truda”, poručio je mladi Riječanin.