Povežite se s nama

Crna kronika

Riječaninu policija oduzela auto zbog niza prometnih prekršaja

Objavljeno

na
Od 26. do 31. ožujka uz policijske službenike prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske, na dijelu prometnica ove Policijske uprave pojačano su postupali i djelatnici Mobilne jedinice prometne policije Ministarstva unutarnjih poslova. Tijekom ovog razdoblja djelatnici Mobilne jedinice kontrolirali su 250 vozila te utvrdili ukupno 248 prekršaja, od koji 215 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Iz prometa su isključili 32 vozila i 32 vozača, od kojih je njih 28 privedeno u službene prostorije policije radi daljnjeg postupanja. Najviše je zabilježeno prekršaja isteka prometne dozvole, odnosno registracije vozila – 34, zatim po 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, 15 prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme važeće zabrane, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava te niz drugih prometnih prekršaja.

Pored prometnih prekršaja koje su djelatnici Mobilne jedinice utvrdili vozačima motocikla i mopeda, izdvajamo i 41-godišnjeg hrvatskog državljanina kojeg su zatekli 31. ožujka oko 13.45 sati u Liburnijskoj ulici u Rijeci, dok je prije stjecanja prava i bez korištenja sigurnosnog pojasa upravljao osobnim vozilom marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka. Budući da je riječ o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja, priveden je u službene prostorije policije, vozilo kojim je upravljao mu je privremeno oduzeto te je tijekom jučerašnjeg dana doveden na nadležni općinski sud radi daljnjeg prekršajnog postupka.

Nadalje, osim prometnih prekršaja djelatnici Mobilne jedinice utvrdili su još 33 prekršaja, i to devet prekršaja neovlaštenog posjedovanja droga, pet prekršaja iz domene carinskih propisa te 19 ostalih prekršaja iz domene drugih zakona.

I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa, a policijski službenici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske tijekom blagdanskog vikenda pojačano će nadzirati promet na cestama radi smanjenja mogućnosti činjenja prometnih prekršaja, nastanka prometnih nesreća i stradavanja osoba.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram