Povežite se s nama

Vijesti

Riječka Budi++ ekipa osvojila medalje na Državnom natjecanju iz informatike

Objavljeno

na
Učenici osnovne i srednje škole, polaznici Budi++ informatičkih radionica i ovog su puta ostvarili odlične rezultate na Državnom natjecanju iz informatike održanom od 3. do 6. svibnja 2022. godine u Vodicama – u Rijeku se vraćaju s tri prva, jednim drugim i dva treća mjesta!

U kategoriji „Logo“ u konkurenciji 5. razreda osnovne škole Marko Rigatti zauzeo je 5., a Juraj Arbula 8. mjesto. U konkurenciji 6. razreda, Bruno Gregur osvojio je 7. mjesto, dok je Marta Ljubić ostvarila najbolji rezultat u konkurenciji 7. razreda i time osvojila 1. mjesto. U konkurenciji 7. razreda Josip Šebelja zauzeo je 3. mjesto, Iva Laštro 5. mjesto, a Mak Šolaja 8. mjesto. Svebor Stublija osvojio je 2. mjesto u konkurenciji 8. razreda osnovne škole.

U kategoriji „Primjena algoritama – osnovne škole“ Val Družeta zauzeo je 9. mjesto u konkurenciji 5. razreda, dok je Josip Šebelja ostvario najbolji CTK plasman i zauzeo 3. mjesto u konkurenciji 7. razreda. Svebor Stublija zauzeo je 7. mjesto u konkurenciji 8. razreda osnovne škole.

U konkurenciji srednjih škola Simeon Stefanović osvojio je 1. mjesto u kategoriji „Osnove informatike – strukovne škole“ i 9. mjesto u kategoriji „Primjena algoritama za 3. razrede srednje škole“.

Centar tehničke kulture Rijeka imao je svoje predstavnike i u kategoriji „Razvoj softvera – osnovne škole“ gdje su Marta Ljubić i Svebor Stublija predstavili svoj  rad „Spendiverse“ koji je osvojio 1. mjesto.

Ove godine Centar tehničke kulture Rijeka imao je do sada najveći broj predstavnika na Državnom natjecanju iz informatike, a za njihove sjajne plasmane zaslužni su i njihovi mentori  Jakov Tomasić, Ivana Žužić, Ivan Periša i Loris Rašpolić, koji su tijekom cijele školske godine radili s našim polaznicima i pripremali ih za natjecanja.

Centar tehničke kulture Rijeka već više od 20 godina omogućuje darovitim učenicima da razvijaju svoje interese i potencijale iz područja informatike. Tijekom školske godine, kroz Budi++ radionice polaznici proučavaju programske jezike, pripremaju se za natjecanja, obilježavaju međunarodne dane te svojim znanjima realiziraju brojne projekte. 

Projekt Budi++ financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže