Povežite se s nama

Crna kronika

Riječka policija u srijedu provela akciju zaštite pješaka

Objavljeno

na



U srijedu, 16. siječnja na području u nadležnosti Policijske uprave Primorsko-goranske policijski službenici su proveli akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu. Akcija je organizirana s ciljem podizanja razine stanja sigurnosti u prometu, posebice zaštite pješaka, ali i upozorenja vozačima na povećani oprez s obzirom na razdoblje kraćeg dnevnog svjetla i duže noći pri čemu je slabija vidljivost i uočavanje pješaka.

U četiri sata trajanja akcije (od 9 do 13 sati) ukupno je zabilježeno 95 prekršaja u prometu, od kojih je 21 prekršaj pješaka i 74 prekršaja vozača. Kod pješaka je utvrđeno 11 prekršaja prelaska kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza, osam prekršaja prelaska kolnika za vrijeme upaljenog crvenog svjetla na semaforu te dva ostala prekršaja.

Najveći broj prekršaja kod vozača, njih 14, odnosi se na nepoštivanja prednosti prolaska pješaka, a evidentirana su i dva prekršaja ugrožavanja pješaka prilikom skretanja te 54 ostala prekršaja vozača.

Podsjećamo kako su pješaci i dalje među najugroženijim sudionicima u prometu. Najčešće stradavaju pješaci u starijoj životnoj dobi, nerijetko grubo kršeći prometne propise koji se odnose na ponašanje pješaka u prometu (prelazak na znak crvenog svjetla za pješake na semaforu, prelazak ceste na udaljenosti manjoj od 50 metara od obilježenog pješačkog prijelaza u naselju, prelazak ceste prije provjere da li je prelazak siguran i slično.). Što se tiče prekršaja vozača zbog kojih stradavaju pješaci i nadalje su nepropisna i neprilagođena brzina te nepoštivanje prednosti prolaska pješaka.

I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa u cilju manjeg broja nesreća i ozljeđivanja osoba.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Marketing
Marketing

Facebook

Instagram