Povežite se s nama

Mozaik

Riječka premijera “Posljednjeg Srbina u Hrvatskoj” Predraga Ličine uskoro u Art kinu

Objavljeno

na
U srijedu, 27. veljače u 20 sati, u Art-kinu se održava premijera prve hrvatske zombi-komedije Posljednji Srbin u Hrvatskoj Predraga Ličine, najiščekivanijeg domaćeg filma godine. Riječkoj premijeri prisustvovat će i sam redatelj te glumci Krešimir Mikić, Sergej Trifunović, Hristina Popović, Tihana Lazović i Dado Ćosić. Nakon projekcije filma održat će se i razgovor s članovima filmske ekipe.

Dugometražni igrani prvijenac redatelja i scenarista Predraga Ličine Posljednji Srbin u Hrvatskoj prva je domaća zombi-komedija iz budućnosti o suživotu Hrvata, Srba i zombija. Sedam godina nakon bankrota Hrvatske, klasne razlike postaju sve veće, a voda je dragocjenija i od nafte pa moćnici ne prežu od osvajanja i uništavanja hrvatskih izvora u koje podmeću zombi-virus. I dok zombi-epidemija zahvaća Hrvate, hrvatski Srbi ostaju na njega imuni. Kako se izvući iz ovog apokaliptičkog scenarija, pokušava dokučiti besramno bogati zagrebački bonvivan Mićo (Krešimir Mikić), u društvu svoje heroine, filmske zvijezde Hrvojke Horvat (Hristina Popović).

Najavljen kao „priča iz budućnosti s jakim elementima strave i užasa, komedije i avanture, s ponešto znanstvene i naučne fantastike, romanse i vesterna te s primjesama epskog povijesnog i ništa manje historijskog spektakla“, Posljednji Srbin u Hrvatskoj u koprodukciji Hrvatske i Srbije okuplja mnogobrojnu glumačku postavu koja uz Krešimira Mikića i Hristinu Popović uključuje i Tihanu Lazović, Dadu Ćosića, Janka Popovića Volarića, Bojana Navojca, Sergeja Trifunovića, Renea Bitorajca, Juditu Franković Brdar, Marinu Redžepović, Dušana Bućana i pjevačicu Severinu. 

Direktor fotografije je Ivan Zadro, montažer Tomislav Pavlic, dizajner zvuka Julij Zornik, a glazbu su skladali Jura Ferina i Pavao Miholjević. Scenografkinja je Jana Piacun, kostimografkinja Selena Orb, majstorica maske Svetlana Gutić, a majstor maske specijalnih efekata Miroslav Lokobrija. Film su producirali zagrebačka Kinorama i beogradski Art & Popcorn, uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Filmskog centra Srbije, u distribuciji 2i Filma.

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram