Povežite se s nama

Riječki dječji zborovi Tratinčice i Torretta predstavili su se 17.06.2018. na Međunarodnom dječjem festivalu „Kukuriček 2018.“ u Đurđevcu u konkurenciji od ukupno 20 izvođača.

Dječji zbor Tratinčice sa solisticom Ledom Turato izveo je pjesmu „Osmijeh“ (tekst: Senka Laginja, glazba: Ana Matušan aranžman: Aleksandar Valenčić)

Dječji zbor Torretta sa solisticama Tarom Vidović i Rinom Pilepić izveo je pjesmu „Daje se na znanje“ (test: Senka Laginja, glazba: Suzana Štefanić, aranžman Aleksandar Valenčić)

NAGRADE

1.Mjesto u kategoriji zborova – dječji zbor Torretta

Nagrada za najbolju glazbu: Suzana Štefanić za pjesmu „Daje se na znanje“

Nagrada za najbolji aranžman: Aleksandar Valenčić za pjesmu „Osmijeh“

GRAND PRIX festivala: Dječji zbor Tratinčice i pjesma „Osmijeh“

Osim Tratinčica i Torretta iz Rijeke, nastupio je riječki sastav TCT i solist Carlo Božić koji je izveo pjesmu Zdravka Tomića i osvojio 2. mjesto u kategoriji solista do 15 godina dok su treći bili Praputnjarski slavići s pjesmom Idemo na put.

Vrlo aktivni i uspješni na području klasične i popularne dječje glazbe Dječji zborovi Tratinčice i Torretta već godinama odlaze na međunarodni dječji festival Kukuriček i osvajaju brojne nagrade i ostvaruju zapažene nastupe. Ove godine osim nagrade u Đurđevcu mogu se pohvaliti sa vrlo važnim i zapaženim nastupom na Međunarodnom natjecanju dječjih zborova „Vallis aurea cantat“ u Požegi gdje su Tratinčice pod vodstvom Ane Matušan osvojile srebrnu nagradu, a Torretta pod vodstvom Suzane Štefanić zlatnu nagradu i 1. mjesto u kategoriji, navodi se u priopćenju.