Povežite se s nama

Mozaik

Riječki heavy metal band Diamond Dust objavio novi singl i spot

Objavljeno

na
Diamond Dust je peteročlani heavy metal band iz Rijeke koji postoji od 2006 godine, te će uskoro obilježiti 15 godina postojanja. U svojoj povijesti band je zadržao osnovu članova što je i doprinjelo ovako dugom stažu u vremena kada nije nimalo lako održati band na okupu i uz to stvarati glazbu. Diamond Dust su Jakov „Jay“ Hrkać na vokalu, Alen Dumić i Franko Dekleva  na gitarama, dok ritam sekciju upotpunjavaju Marko Jurman na bas gitari i Armando Floričić na bubnjevima. 

U svojoj povijesti band je izdao dva demo albuma, a početkom 2022. godine izlazi album pod nazivom “Ten years in dust“. Album je sniman pet godina, a potrajalo je upravo zato što se band želi prezentirati u pravom svjetlu: snažno i odlučno, kako i priliči dobrom heavy metal bandu. Kako bi sve bilo na svom mjestu band je važnu ulogu mixa i masteriziranja pjesama prepustio Marku Matijeviću Sekulu, vrsnom znalcu koji je odradio odličan posao te još pojačao dojam pjesama na albumu. Album je kompilacija snažnih i eksplozivnih heavy/trash metal pjesama, pjevnih refrena i melodičnih solaža, te broji 11 pjesama i preko 50 minuta materijala. 

Za prvi singl je izabrana pjesma „Martyr“ koja u potpunosti opisuje glazbeni smjer banda, a  snimljen je i video spot koji je objavljen u listopadu 2021. godine. Snimanje i montažu spota potpisuju Mateo Jurčić i Artem Duškin iz „Lumiere Production“–a.

Diamond Dust je kroz svojih 15 godina postojanja nastupao na raznim koncertima i festivalima diljem Hrvatske, a albumom svakako žele otvoriti vrata brojnim nastupima u matičnoj zemlji, ali i u inozemstvu.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram