Povežite se s nama

Vijesti

Riječki pokret otpora poslao pismo Angeli Merkel, stižu i prijetnje

Objavljeno

naPrivatni sudski proces kojeg je pokrenuo bivši hrvatski ministar financija Slavko Linić je nedavno okončan, njegova tužba je odbačena, ali čini se da je to slučaj koji neće tako brzo pasti u zaborav.

Za to se namjeravaju pobrinuti iz Riječkog pokreta otpora, koji je zapravo i “krivac” za spomenutu tužbu, jer Index.hr je u tom slučaju samo prenosio događanja iz Rijeke.

U srijedu prijepodne na svojoj Facebook stranici oglasio se Riječki pokret otpora i otkrio kako su odlučili poslati otvoreno pismo njemačkoj kancelarki Angeli Merkel te ga prenosimo u cijelosti.

“Poštovana gospođo kancelarko Merkel,

pratili smo Vaše aktivnosti povodom nemilih događaja u Parizu i pozdravljamo Vašu otvorenu i snažnu podršku slobodi medija. Zagovaramo i Vaš istup kojim ste podržali vrijednosti civilnog društva i značenje slobode mišljenja i medija u Mađarskoj.

Znate li, gospođo kancelarko, da se u Hrvatskoj vodi sudski proces protiv medija koji je objavio informaciju o prosvjednom skupu protiv bivšeg hrvatskog ministra?

Radi se o prosvjedu udruge Riječki pokret otpora na kojem smo po tko zna koji put iznijeli dokaze o njegovoj upletenosti u koruptivne radnje.

Postavljamo Vam pitanje kako biste Vi reagirali da je Vašem ministru narod dokazao korupciju, a institucije ne reagiraju?

Kojoj se instituciji mi možemo obratiti nakon što smo iscrpili sve opcije koje nam stoje na raspolaganju u Hrvatskoj?

Poštovana kancelarko Merkel, molimo Vas da nam čim prije odgovorite na ova otvorena pitanja, s obzirom na učestale prijetnje koje mjesecima primamo te su naši životi u Vašim rukama”, stoji u pismu koje u ime Pokreta otpora potpisuje Slavica Šota.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram