Povežite se s namaHalil Jaganjac, 17-godišnji je rukometni wunderkind iz Rijeke, koji će svoj sadašnji klub Kozalu, prvog srpnja zamijeniti jednim od najvećih klubova svijeta Paris Saint Germainom. Ovaj lijevi bek, dva metra visok, trenira od drugog razreda osnovne škole, a trenutno pohađa treći razred Hotelijersko-turističke škole u Opatiji. Kako se osjećao kada je shvatio da će uskoro svlačionicu dijeliti s velikanima poput Hansena ili Karabatića, kao i niz drugih pojedinosti o sebi, otkrio nam je sam.

Ovaj lijevi vanjski, već godinama ide korak ispred svojih vršnjaka, a od ljeta će imati priliku za uspon, u klubu koji nudi idealne uvjete. Kako je sve počelo, koje je do sada uspjehe zabilježio te kakva su mu očekivanja od profesionalne karijere, rekao nam je Halil.

Profesionalni rukometni put, tek je ispred iznimno talentiranog Halila Jaganjca, ali da bi došao do ovog stadija, prošle su godine rada, truda, isprva i čisto dječje zaigranosti.

– U drugom razredu osnovne, imao sam prve kontakte s rukometom, u klubu Matulji. To naravno na početku nisu bili ozbiljni treninzi, nego upoznavanje sa sportom kroz igru, prisjetio se Jaganjac.

Sada pak trenira, jednom do dva puta dnevno te nastupa za MRK Kozalu, u kojoj ju je došao u mlađem kadetskom uzrastu, zajedno sa svojim trenerom Alenom Tomašem, koji ga prati od samih početaka.

Do sada je zabilježio niz uspjeha.

– Od 2010. godine sudjelujem na državnim prvenstvima i na svakom sam bio ili najbolji strijelac, ili najbolji igrač ili u idealnoj postavi završnice. Kao najveći uspjeh bih izdvojio osvajanje državnog prvenstva prije dvije godine u Poreču, kada smo svladali Zagreb u finalu, a ja sam bio najbolji strijelac prvenstva. Kada je riječ o reprezentaciji, do sada nismo sudjelovali u međunarodnim natjecanjima najviše kategorije, ali nas sada u kolovozu očekuje Europsko prvenstvo za kadete. Međutim, evo baš prije par dana smo u Bugojnu osvojili jak turnir, na kojem je sudjelovalo osam reprezentacija. Taj turnir organiziraju Katarci na najvišoj razini. Primjerice utakmice su sudili visoko rangirani europski suci, a igrali smo protiv Slovačke, Srbije, BiH, Katra, a Poljske u finalu, objasnio je potanko mladi lijevi bek.

Mladi rukometaš, još uvijek član Kozale, pojasnio nam je i kako se osjećao netom nakon potpisivanja ugovora s PSG-om.

– To je bila mješavina sreće, straha i uzbuđenja. Taj strah će mi dobro doći kao dodatni poticaj za daljnji trud i rad, a sreća me ispunjava pri pomisli da ću upoznati, dijeliti teren i dodavati se s igračima kojima sam se do sada divio samo preko tv-a. Da mi je to netko rekao prije 3-4 godine, samo bih mu se nasmijao, uzbuđen, ali ipak prizemljen i skroman je Halil.

Srednja.hr