Povežite se s nama

Sport

Riječki skijaši osvojili tri medalje na natjecanju na Platku

Objavljeno

na
Na Platku su ovog vikenda uspješno privedena kraju dva natjecanja najboljih hrvatskih mladih skijaša, dječaka i djevojčica od 8 do 12 godina. Okupilo se 60 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova- SK Zagreb, SK Medveščak, HASK Mladost, SK Markuševac, SK Končar, SK Žuti mačak te domaćin i organizator natjecanja SK Rijeka, kao i 3 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine.

Za Ski Klub Rijeka nastupilo je šest natjecatelja. Najbolji klupski rezultat imao je Lukas Šepić koji je u petak u slalomu bio brončani, a u subotu u veleslalomu srebrni. Ski klub Rijeka ukupno je osvojio 3 medalje- dvije brončane i jednu srebrnu. Uz Lukasa Šepića, na postolje se popela i Lana Skokan.

U petak 10. veljače 2023. održane su dvije vožnje slalom utrke Kup PGŽ za dječake i djevojčice U10 i U12.
Ski klub Rijeka osvojio je dva treća mjesta i jedno odlično četvrto mjesto. U kategoriji mlađih djevojčica brončanu medalju dobila je Lana Skokan, a u kategoriji starijih dječaka broncu je osvojio Lukas Šepić. Odlično četvrto mjesto u njegovoj tek prvoj sezoni Cro Ski natjecanja osvojio je osmogodišnji Fran Maksan. Rezultati ostalih natjecatelja SK Rijeka: Ferdo Spajić osvojio je 7. mjesto, Jakov Tešar 8. mjesto, a Oliver Miculinić 12. mjesto.

U subotu 11. veljače 2023. održana je veleslalom utrka za Prvenstvo Hrvatske i otvoreno Prvenstvo Hrvatske za dječake i djevojčice U10 i U12.
Ski klub Rijeka ponosi se rezultatom Lukasa Šepića, koji je nakon što je u petak na slalomu bio brončani, u subotu na veleslalomu u kategoriji starijih dječaka osvojio srebrnu medalju. Podsjetimo da je prošle godine s Platka Opatijac Lukas Šepić kući otišao također s dvije medalje- zlato u slalomu i bronca u veleslalomu.
Odlični su bili i rezultati ostalih članova SK Rijeka: Fran Maksan osvojio je 5. mjesto, Oliver Miculinić 6. mjesto, Lana Skokan 6. mjesto, Jakov Tešar 5. mjesto, a Ferdo Spajić 7. mjesto.
Glavni trener Ski kluba Rijeka je Mateo Rački.

Na Platku su protekla dva dana vremenski uvjeti bili idealni. Utrke je krasilo lijepo sunčano vrijeme. Natjecanja su se održavala na stazi Radeševo 2.
Ski klub Rijeka zahvaljuje se Goranskom sportskom centru i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, stanici Rijeka na suradnji.
Svim okupljenim natjecateljima, trenerima i navijačima najavljeno je da će se i sljedeće godine održati utrke na Platku, ali uz novu žičaru- četverosjedežnicu kojoj se svi veselimo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže